2010.08.30 Småträning

Bortsett från krogens svettiga danspass i Lördags natt, så faktist vågade jag mig ut i löpspåret idag. O ja, ni läste krogen! För mina bekanta var detta en historisk sensation då min närvaro inte alls lyser någonting på krogen. Kan kanske ha en bit att göra med att jag inte har banat ut min alkolistkarriär som resten av snorungarna i min ålder redan har gjort för länge sedan. Det finns faktist dom saker som jag ligger jävligt mkt efter i oxå.


Solen öste på, fint som fan och alla löpare vågade sig ut efter pisset som föll ner imorse. Men efter regn kommer solsken.
Vaknade upp med dunder o brakens huvudvärk som hette duga imorse, kunde inte annat än att gräva ner huvudet igen.
Kan ha att göra med att jag tog i lite för mkt på dansgolvet i lördag, så söndagen blev lidandes med nacken och även måndagen.

Går man o spänner sig hela tiden slutar det med ont i huvudet.

Så dagens småträning, som faktist lättade på huvudvärken var:

2 km lätt joggning i terräng
3x15 crunches
3x15 ryggresningar <--insåg att det var en smått dålig övning, men den är bra rehab om man tar de lugnt.




2010.08.29

Fick en frågan om varför jag vill jobba i försvarsmakten.

Det korta svaret: Möjligheten att kunna kombinera mina stora intressen, teknik, människor, säkerhet och träning.

Det långa svaret: Jag har svårt att kunna se någon annan civil arbetsplats där jag kan få dom utvecklingsmöjligheterna och kunna kombinera alla mina intressen samtidigt. Det är mycket som inte fungerar i en sådan komplex firma, men det är lite det som är tjusningen då man kan få ta tag i problem att bita i.
Jag vill kunna vakna upp och inte veta vad som kan komma att hända den här dagen.
Kunna frysa arslet av mig och känna att jag lever. Även om det är de jobbigaste som finns.
Jobba med ledarskap. Träffa mycket människor. Jobba med ett riskfyllt arbete.. ja..you name it.

2010.08.26 I got mail!

Yehaw!
När jag öppnade dörren idag så märkte jag att det låg ett stort, fet kuvert ifrån Försvarsmakten vid mina fötter.
Rispar upp det innan jag ens hunnit fått av mig skorna och jackan och där i låg lite mysig rekryteringsmaterial. Samt ett brev från en rekryteringmänniska ifrån Försvarsmaktens Tekniska Skola i Halmstad. I sommras var jag ju på den tekniska sommarkursen, och där gav jag min adress till en officer för att han skulle skicka lite information till mig, då jag har bara gammal rekryteringsinfo.
Som jag för iövrigt använt, till att pimpa lite pärmar och block med. Det vill säga klippa och klistra..



Människan lämnade sitt visitkort och bad mig höra av mig till henne efter jag läst infon. Så nu har jag slängt iväg ett mail och presenterat vem jag är samt mina planer inom försvarsmakten, men även gjort en förfrågan om min projektarbete.

Förhoppningsvis ska jag kunna rycka i en tråd där som gör de möjligt för mig att kunna göra mitt projektarbete på Försvarsmakten. Alla som går i trean på gymnasiet vet ju vad 100 poängskursen Projektarbete betyder.
Jag sade lite vad jag vill göra och förhoppsningsvis så får jag ett svar till hur jag ska gå till väga.. :)

2010.08.26

Det här roliga har jag stått och pillat med i skolan idag.
Satans kabeljävlar som vägrade till att fastna. Fuck them!

2010.08.24 Prov och fotografering


Så här ser smyckena (gårdagens slitbelöning) ut på mig! They are naaaaaaaajs!

Morsning!
Skoldag 2 är redan överlevd, så även den hemska beryktade skolfotograferingen samt mitt första prov.
Jag har ju pluggat under sommaren så därför kunde jag göra den så snabbt.


Provet
Jag laddar vapnet med tre bokstäver och skjuter salut - MVG! Jippie. Fast jag har slutat blivit förvånad när jag har fått någonting som är under MVG nu för tiden. Provet var i BB1-behörigkursen. Det är en kurs som ger dig behörighet att kunna koppla med lite mer el-avancerade grejor än BB2-behörigkursen.
Det är bra att göra prov muntligt, för det bevisar på att du inte har ytinlärt saker och faktist vet med dig själv om att du kommer kunna komma ihåg dessa.
Imorgon ska jag göra ett praktiskt moment, det vill säga lära mig hur man installerar en jordfelsbrytare. Jag längtar. För det innebär en shoppingtur på Ahlsell. :D

Nya skollokaler
Jag är inte helt överförtjust i skolans idé om att flytta ner hela våran linje till skolans andra lokal. Tidigare har skolan varit uppdelat på två lokaler som ligger 10 min gång ifrån varrandra, men vi blev trångbodda på ena lokalen så det blev så.

För nu måste jag gnälla av mig lite - Längre till matsalen, bussen, och allting annat. Mer hillbillys-idioter på de övriga linjerna som vi blev sambos med. Färre tjejer på den avdelningen = mer utsatt, särskilt om man gillar att "klä sig" om en tjej. Tur att det är samma lärare bara. Men skolan är fortfarande bra. :P

I våras när vi låg kvar i våran gammla lokal så hade vi hästlinjen och floristerna bredvid oss, vilket innebar att man inte blev lika utstirrad som tjej. I dom nya lokalerna är det bara mansdominerade linjer, vilket gör att som tjej på 5 tjejer/90 killar blir ganska utsatt.
Det är ovanligt att hantverkartjejer är "tjejer". Jag har fått hört den många gånger om att jag inte "ser ut" som en elektrikertjej eftersom jag klär mig i tjejkläder och sminkar mig. Men nu är jag här för att bryta normen.
Men jag håller med om att är få tjejer som lyckas behålla sin feminimitet när man jobbar i en mansdominerad bransch. För många utav tjejerna som går på skolans avldelning är klädd 24/7 i skejtarskor och mjukisbyxor med hål i.

ÄNDRING PÅ DET!




2010.08.23 Första skoldagen

Jag var helt gaaalet sjuk slut i huvudet!
Idag var första skoldagen för oss 2or och 3 or. I sedvanlig ordning fick vi vänta en massa osv osv på våran lärare, men men.

Tillslut var dagen klockan 1400 för oss dumma fanskap som hade satt upp oss på Matte B. Självklart är jag en utav dom. Dum i huvudet som jag är, för jag vet att jag kommer gråta många tårar floder på grund av den boken och bäcken började rinna idag. Men denna gång är det lite annorlunda än dom andra gånger jag har försökt traggla mig igenom boken men slutat efter 2 sidan. 

Jag har alltid hatat matte, något så frukstansvärt.
Inte för att jag har svårt med siffror, för det är simpelt, så länge talen är uppdelade i uppgifter där mattetalen är just mattetal som är skrivet i SIFFROR. Men så är inte fallet, för 70 procent av gymnasiekursens matte är sådana där uppgifter som man måste läsa sig till att förstå, och det är där jag havererar rejält.
Med att inte kunna läsa information, tolka den, förstå den, och omvandla den till handling, eftersom jag inte förstår vad jag läser. Jag är precis som en utlännning som nyss lärt sig svenska.

Hur som haver slutade vi mattelektionen 14 00. Och efter den tiden är det knäpptyst på elever på skolan, inte en käft förutom lärarna......och jag.
Jag hade efter mycket hjälp börjat äntligen få lite flyt i det hela räknandet. Min matte lärare och jag gick ut oss o satte oss i skolans "vardagsrum"..Där vi blev sittandes i 2,5 timme.
Han jobbade med sina lärargrejor samtidigt, så kunde jag terra honom så fort jag hakade fast, o de gjorde jag ganska ofta, så han satt och läste uppgifterna om och om igen tills jag tillsslut förstod vad det var.
Men  det var otroligt skönt att ha honom där till hands bredvid sig hela tiden. Även om jag var otroligt ledsen inombords, för de värsta jag vet är att känna mig dum. Och ja, jag grät över boken, för att den är så svår.
Varför kan inte jag jobba på egen hand som alla normala barn för`??
Det är sällsynt att den lärare lägger ner så mkt tid och engagemang på att en elev ska lyckas, men jag bevisade väldigt tydligt i vart jag står i mina ambitionsmål i våras, vilket gjorde att jag har lätt att få den hjälp jag behöver. Med dom handikapp jag har så måste man slita lite mer än vanligt, och offra lite mer, och lägga ner lite mer tid än alla andra om man ska nå det.

Folk har svårt att förstå att det är en lång kamp till mina betyg som jag vill ha, just på grund av läsningen.
Men när en lärare satt så engagerabd idag, så blir helt plötsligt dom mest jobbigaste ämnen otroligt lätta och roliga just på grund av att man vet att det faktist går att lyckas utan att bli nedpekad och tillrättavisad om att man inte har "bevisat kunskaper som kräv eller bevisat för MVG-kriterier".
Ja men om man ska kunna bevisa dom före så måste man lära sig dom, vilket få lärare i dagens sverige har svårt att förstå.

Jag kom ifrån skolan 16.20..och belönade mig för min prestation idag med dessa. För det förtjänade jag ansåg jag.
Over and out.


2010.08.23

En mycket tänkvärd och bra låt ifrån Kapten Röd om dom glada 90 talisterna.

Ta inga order
Haa.. Whoaaaaaoohh
Men vi tar inga order från dom.
Vi Tar inga order från nån.. 

Du får inte, ge upp utan en kamp, nej du kan inte vända så fort vägen blitt brant.
Å du tar inga order från någon fesen kommendant, låt dom försöka men ditt svar blir militant.
Men du kommer aldrig, ge upp utan en kamp, nej du kan inte tiga när sanningen blitt genant.
Å du tar inga order från någon fesen kommendant, låt dom försöka men ditt svar blir militant. 

Ey ey,
För den svenska tigern lever på svensk apati.
Han gör det fritt fram för deras svenska parti. YO
För den svenska tigern går i tystnadens namn.
Och när du och jag står tysta ja då smyger han fram. 

Höger Extremisten går i skuggan, han sprider sig undan för undan.
Och propagerar för brott i det dunkla, sen skyller dom allting på förortens ungar.
Och med en dröm om grönare lundar där dom kan gå med sina renrasiga hundar.
Och men vi vet hur det går vad som stundar, så vi vägrar ge upp och vi kommer aldrig blunda. 

Vi kommer aldrig, ge upp utan en kamp, nej du kan inte vända så fort vägen blivit brant.
Å du tar inga order från någon fesen kommendant, låt dom försöka men ditt svar blir militant.
Men du kommer aldrig, ge upp utan en kamp, nej du kan inte tiga när sanningen blitt genant.
Å du tar inga order från någon fesen kommendant, håll ut min syster. 

Håll ut systra mi. Du kan se igenom deras mask och deras leende av plast.
Deras, Botox hysteri, men är det till en lycka eller last när ditt smajl sitter fast.
För varje dag som passerar, bevittnar man hur någon ung själ havererar.
På grund av något sjukt ideal dom planterat, du är ingen vara man kan reklamera.
Men du vet när dom vill lära dig bli smal utan att banta.
Med så mycket plast i kroppen att dom går o panta.
Men det är inte dig dom vill ha det är dina slantar,
så dom är inga vänner å dom e inga bekanta. 

Du får inte, ge upp utan en kamp, nej du kan inte vända så fort vägen blivit brant.
Å du tar inga order från någon fesen kommendant, låt dom försöka men ditt svar blir militant.
Men du kommer aldrig, ge upp utan en kamp, nej du kan inte tiga när sanningen blitt genant.
Å du tar inga order från någon fesen kommendant. 

Nej du tar inga order från dom! Nej du tar inga order nån! Åhhhneeeeeeeej
Nej du tar inga order från dom! Åh Nej nej. 

Ta inga order från dom va dom än säger, ta inga order från nån.
Ta inga order från dom va dom än säger, ta inga order från nån.

2010.08.22 90-talet, Den misslyckade generationen

Karriär och karriär, vad är karriär för er?

I Fredags skrev jag på papper med min nya praktikplats, för er som missat det går jag el-programmet som även tillämpar ett särskilt lärlingsförsök tror jag de heter. Det betyder, mindre i skolbänken, mer på jobbet. Bra för oss som har svårt med bokstäver och allt vad sånt där de heter.

Min blivande chef berättade om att dom har typ 4-5 praktikanter varje år och kanske 1 vartannat år är någonting att ha. Han pratade givetvis om min generation. Jag förstår hans dilemma att hitta bra framtida arbetskraft.
Vi 90talister har haft det för lätt, detta gäller givetvis inte alla men kolla på dom som har haft det svårt, vilka är det som lyckas i framtiden? Jo exakt, dom som setat i skiten som barn.

Varför blev det så här? Hade 60-70 talisterna för svårt att dom tänkte att "jag ska ge mitt barn en bättre framtid än vad jag hade". Uppenbarligen. Men frågan om det där tänket har lönat sig. Vart tog kämparglöden vägen hos en 20 åring?
Tyvärr är det så att dom flesta 19-20 åringar som tar studenten har hankat sig fram på en medelräkmacka hela tiden vilket gör så att det inte anstänger sig eftersom dom vet att det alltid har någon faster, mor eller farförälder eller ngn mamma eller pappa att falla tillbaka på när det blir svårt, som löser alla problem åt dom. Inte undra på att dom inte får något jobb när dom inte är villiga o beredda att satsa för det.

man förstår inte att om man sliter fram tills man är 22-23 så kan man ta de lite lugnare sedan. För man har ju varken karriär, barn eller familj då, vilket betyder att man kan satsa allt på jobbet.


Därför älskar jag att se Hollywoodfruarna på TV.. kvinnor som kan, vågar och vill med livet!!! Och ger fan i att bry sig om vad andra tycker i Sverige.


Om min karriär:

På måndag börjar jag skolan, jag längtar oändligt, men jag smygstartade redan i fredags. Firman som jag ska jobba på sen ligger bredvid min skola. Eftersom jag ska jobba lite med ettorna så gick jag in o satte mig och repeterade lite BB2 kursen (basbehörighet 2, en elkurs) som dom hade börjat med.
Lärarna blev lite förvånade när jag var där, men inte mer än vanligt för vad mot jag presetarde i våras.
Hela vårterminen har jag lagt ner blod svett och tårar i skolan och för att få mina betyg som jag velat. Jag hoppade in mitt i vårterminen.

Vi slutar vanligtvis 13.30 varje dag på skolan, förutom fredag då vi slutade 12 00. Jag gick inte hem tidigare än lärarna som gick hem 16.30. För varje dag satt jag med näsan nergrävd i skolböckerna och försökte,,verkligen försökte förstå och lära mig.
Jag jobbade även nätter på vardagarna på en krog då, samtidigt som jag pluggade. Så undrar om de kanske var lite värt att jag inte behövde jobba så mycket i sommar, för shit vad sliten jag var.

Men varför utsätter man sig för detta, så många extratimmar i skolbänken?

Som mig, med min uppväxt ska jag förklara.
Jag har varken socialtjänsten, någon far eller morföräldrar eller mamma eller pappa som kan ta emot mig om jag faller. Faller jag så faller jag jävligt hårt. Det är ovanligt att vara ensambarn i ett land som sverige. Men så är fallet.
Därför gäller det att bygga sig en så bred och stabil plattform som möjligt.
För mig gäller allt eller inget från början, och jag kännde på mig att det här kommer bli bra när jag började på den här skolan i våras.
Om jag har MVG i alla mina ämnen, så vet jag att jag har bredade möjligheter att kunna röra mig på olika utbildningar, dessutom kommer man in i en rutin att arbeta hårt. 

Med hårt arbete, så kommer belöningar har jag fått lära mig. och även erfara. Vad är du beredd att offra?
Jag har offrat tid. Man får slita lite mer än alla andra som kan läsa och inte har koncentrationssvårigheter.
Men det har jag fått så mycket tillbaka genom lärarna. Det finns fortfarande en grej som jag lever på som en lärare sade till mig i våras:
"Anna, tack för att du började. Jag har inte dig i något ämne, men vi lärare blir så otrolgit glada och insprirerade av att det finns sådana som du. För vi hade gett upp hoppet för längesedan. Och jag vet att det finns fler som tycker det är jätteroligt att du har börjat här. Men detta har inte jag sagt till dig"

Skolkamrater undrar varför jag har så äckligt bra betyg, varför får jag gratis kaffe, varför får jag mera hjälp än dom.
Ja men har du förtjänat det? Har du lämmnat in dina uppgifter i rätt tid, har du tagit ansvar för dina studier, har du visat engagemang?
När du lämnar skolan tidigare än mig för att umgås med kompisar på eftermiddagarna, och sedan döda dina kvällar med plugg för att du inte gjort dom tidigare, så sitter jag och får proffesionell hjälp ifrån dom som kan ämnena, och sedan kan jag träna på kvällarna medans du sitter vid skrivbordet.

Men du får aldrig någonting gratis, du kan aldrig börja ställa krav från första början som många i min generation gör, bara för att dom är drillade hemifrån om att man ska ha rätt till det och det, dom avtalen si o så. Du måste slita från första början innan du kan få saker serverade på ett silverfat.

Jag jobbade igår i stockholm, efter 13 timmars slit och bära, vet jag att mina feta lönepengar kommer glänsa på mitt konto, och att man även fått lära känna lite nya människor. Det kallar jag att slita.

Förresten är det jääääävulskt kul att några har mailat och blivit insprierade av min block..tack! det värmer! over and out / from the happy bear

2010.08.20

Ni som påstår att kvinnor inte kan: vara feminima, sexiga, elitsoldater och muskelberg samtidigt kan just nu...

1. Stoppa upp handen i röven och försvinna här ifrån planeten
2. Säg genast upp vänskapen med mig om ni tillhör den kretsen.

I found the terminator women, och jag är kär!
Jag vill oxå bli som henne när jag blir stor. Hon är även ett lysande exempel på att det är aldrig försent för att börja träna.


http://www.lisamariebickels.com/



Bilderna är tagna från hennes hemsida.

2010.08.19 Bättre än orgasm

JISSES FUCK!
Detta var skönare än en sprutorgasm!

Idag, för första gången på flera veckor sen jag skadat mig var jag ut och löptränade sakta - och dessutom för första gången utan vattenflaskan! Jippie! Fast nackdelen är att jag var tvungen att jag ta dubbel kvällsdos på mina värktabletter. Så fort jag överanstränger nacken lite så gör de ont. Men jag utsätter ju mig aldrig för högre än vad jag inte klarar av.

Vattenflaskan ute på löpträningen sabbar en hel del, personligen har jag svårt att lära mig skillnaden på torr i munnen och faktist törstig. Det slutar med att jag dricker alldeles för mycket vatten ute i löparspåret och löpningen blir pest och pina med världens håll i magen.

Idag körde jag utan vattenflaskan. HELA 2,8 KM RAKSTRÄCKA UTAN VATTENFLASKA!
Jag har dokumenterat mina träningsresultat både styrka och kondition sedan januari 2010.
I maj månad kunde jag max springa 400 meter raksträcka, så dålig var alltså min konditition och uttållighet så jag blev tvungen att pina igenom mig i intervallpass varje gång jag skulle springa.
Idag, den 19e augusti kl 22.00 sprang jag hela 1,4 km utan att stanna, efter 1,4 km stod jag still i 1 minut och fortsatte springa ytterligare 1,4 km.
Märkbar skillnad va?
För till skillnad på det var jag tvungen att ha med mig vattenflaskan annars fick jag panik. Tänk om jag svimmade av törst liksom?
Allt är tack vare kampsportsträningen som jag fokuserade på i sommras. Kampsporten var mitt kompliment till gym och löpträning eftersom det var så sjuuuukt tråkigt och monotomt. Det finns inget mer pest och pina än löpträning.
Även om du inte kan springa nu, så börja träna med någonting som du tycker är SKITKUL. Efter du har haft dina roliga timmar i några månader på träningarna, vare sig de är fotboll, boxning eller vad som helst. Så märker du att din kondition har du tränat upp på att du har kul, och hur det även är skönare att löpträna senare när du har fokuserat på de du tycker är roligt att träna först. Iallafall som ny träningsmänniska är de det.

Bra grejer inför löpträning:
-Tänk psykiskt, mycket psykiskt!
Det är en stor faktor till att du ska kunna klara av din träning.
Du ska inte träna när du känner dig skabbig, ful, fet och äcklig för då blir det bara jobbigt! När jag kommer i dom tankebanorna brukar jag dra på en varmdush, sätta på en ansiktsmask samt en hårmask. Sen när jag sköljer jag av allt de där så skrubbar jag o peelar kroppen och ut kommer man som en helt ny människa med massor av pepp och man känner sig jättesnygg, sen när jag är nydushad och jättefreeesh så tränar jag och fokuserar på att svettas så som en gris innan jag studsar in i dushen 1.5 timme senare IGEN...och PS. det gör inget om du dushar 3 gånger på en dag, bara du fixar din träning och känner dig tillfredställs inombord. Och tänk på att knarka hudlotion om du dushar mycket ;)
Tänk på något mål du har. När jag väl masar mig ut i löparspåret tänker jag på hur jag har min militäruniform på mig och är nere i Afghanistan. Eller gör en annan insats ngnannanstans i grönkläder, eller uniform. Jag kan även visualisera mig när jag är SÄPO-polis. VÅGA DRÖMMA, skapa bilder i huvudet när du springer om hur du står där och har nått ditt mål.

- Umgås med sjuuukt deffade och vältränade personer, och be dom vara halvnakna i ditt hus om ni ska göra någon stillsam aktivitet som spela spel eller dra en actionrulle.
Eller ännu bättre för att linda in det hela lite snyggt - Föreslå att ni ska åka och bada på ett äventyrsbad. Hehehe.
Min polare som jag drog hem ifrån countryfestivalen utbildar sig till brandman om ni inte förstod det tidigare inlägget.
Denna man har sexpacket som heter duga och vältränade axlar att dö för. Jag satt och studerade pojkens jävla muskler och kännde hur jag blev mer pepp på att träna hårdare när jag väl blir frisk.
Istället för att bli avundsjuk, arg eller bitter över din polares vältränade kropp, dra lärdom och bli igångtriggad till att träna lite hårdare, för dom vet ju vad som krävs för att nå till deras kropp, man föds ju inte med navelsträngen på sexpacket eller hur? För jag lovar, dom blir säkert glada om dom kan hjälpa dig med dom där övningen du vill kunna klara på gymmet, mitt mål är iallafall att kunna göra chins med min egen vikt. Och i slutändan chins med + 22 kg.  

2010.08.19


Kebab med räkor och fetaost. Äter fortfarande inte kolhydrater.

Sjukt dålig bloggstatus. Men jag lever faktist.
Kom hem ifrån countryfestivalen i Söndags, och råkade då även få med mig en bekant som har emigrerat utomlands för att lära sig go nuts med slangar och dess sprutande innehåll, samt köra rally med gigantiska monsterfordon.
Men nu är man fri igen efter att ha sparkat hem exilsvensken hem till utlandet (skåne), erövrat min säng efter tre dagars slavande nere på golvet och äntligen kunnat ta in kolosala mängder med nötter in i min lägenhet igen så är man back on track. Har på köpet stått ut med att laga lite riktig mat vid spisen. Även om det är det i högsta grad det långtråkigaste en människa kan utsätta sig för. Matlagning.
Tur att min vän var morgonpigg, han lyckades göra en förbluffad vändning på min dygnsrytm. 11.00 är ju bättre än 17.30. Hehe.


Köttbullar, sallad med mozarella och kroketter

Angående skadan så läker det. Kunde bära en ryggsäck iallafall nästan smärtfritt idag. Men fortfarande molande huvudvärk som sitter i hela tiden. Om det slutar regna så får vi se om jag vågar mig ut på en längre gångtur imorgon.

Natti natti


2010.08.12

Imorgon(idag) klockan är 03.48 och jag kan inte riktigt sova för nacksmärtan..igen..

Idag piper jag iväg till Gävle och till Countryfestivalen där jag "förhoppningsvis" slipper lappa ihop trasiga Cowboys och Cowgirls. Jag ska alltså jobba för Röda Korsets Första Hjälpen gruppen.
Kalaset drar igång imorron (idag) kväll, och det bästa är att The Refreshments spelar också! Det känns nästan lite olagligt att gilla sådan musik i min ålder. Men jag beblandar mig gott och väl bland åldringarna på dansgolvet dom gånger jag inte är i tjänst. Finns inget bättre band än dom som röjer hårdare live på scen. (förutsättningsvis att man dansar boogie woogie eller bugg så klart och gillar musiken som hör till)..




Men varför jag ska fara iväg när jag har sådan smärta?
Som jag tidigare nämnde så fixar jag inte hela grejen med att sitta still. När du väl sitter still så tänker du mera på din smärta och att du har ont eftersom du inte har någonting annat att tänka på.
Då ska du faktist vara egoistisk och göra dom saker som du verkligen tycker är SKITKUL och du verkligen brinner för.
Men förvarna dock dom andra om du ska jobba igrupp att du har ont. Till exempel ska jag inte bära bår för då är risken större att jag sällskapar i ambulansen med våran patient. På festivalen jag jobbade på för några dagar sedan fick jag stå mycket i tältet istället för att vara ute på patrullering/rondera runt området, och det fungerade ju lika bra där. Man får anpassa sig och vara lite flexibel. Sen vet jag att jag kommer säga till mig själv
"Va i hellevette åkte jag hit för- när jag väl går o lägger mig i sängen, och svepa ytterligare ngra smärtstillande till kvällsmål"
Men ärligt talat, hur mkt får man ut av att ligga i sängen om man ändå har 2 kroppsdelar som fungerar helt och 2 st som fungerar lite som dom vill ibland, men för den mesta av tiden ganska felfritt. (fortfarande problem med vissa nerver och kroppsdelar på högersidan).

Jag älskar det jobb jag gör, och det ska bli jättekul att få lära känna nya människor ifrån Gävle gruppen. Men även Enköpingsgruppen. Då någon där ifrån skulle hjälpa till.

Men sitt aldrig still hur mkt ont du än har. Du vinnet mera på att göra saker du tycker är kul. Skit i alla andra som du tycker är en egoist, men har du ont får du göra saker som gör dig glad. Thats it!


Thumbs up! för att göra saker du tycker om.

Får se hur det blir med blogguppdateringen på det!

Howdy!

2010.08.10 Kolla på träning


Så här glad är jag just nu! Mitt i alla piller.. och skit. Har börjat tagit av mig nackkragen hemma lite smått på kvällarna.

Efter många vänder på sjukvårdsrådgivningen fick jag reda på idag att jag blev tvungen att köpa medicin mot mina mediciner för att fungera någorlunda korrekt, då krafitga biverkningar har trädit i kraft. Så det blev en tur ner på apoteket bland djungeln där nere.

Efter apoteksshoppingen gick jag till träningslokalen. Brasilianaren Pedro Duarte är gästtränare den här veckan och det kan jag ju så klart inte missa! Jag lär mig även om jag bara kollar på lite. Bättre än ingenting. I nästa veckan planerar jag att gå längre sträckor om nacken tillåter det så jag får upp flåset.
Det var så himla skönt att komma in i träningslokalen! Otroligt! Känna doften av svett och gummi som fräter i näsan. Även om jag blev stillasittande i 1.5 timme var det en otrolig egoboost att bara så sitta där och kolla..

Eftersom jag ska börja köra MMA sedan, så erbjöd sig en thaiboxningskille att köra lite vid sidan av när jag kommer tillbaka. Grunder och stående tekniker som kan vara bra för mig att sätta ordentligt i MMA. Vilket känns skönt och det glädjer mig otroligt att han förstod att jag har svårt att hänga med i en stor grupp på 40 pers.
Jippie! Det finns snälla människor oxå!

Over and out!


2010.08.10


Bjuder på en till glamorös bild ifrån Försvaret..Foto: Greta T

2010.08.3-7 Sjukhusdagar

Här berättar jag lite om senaste dagarna, sjukan och varför jag jobbade på reaggefestivalen direkt efter sjukan.


Tisdags 3/8:
Är på träningen, och går sönder. Knak säger det bara.
Jag trodde jag hade fått nackspärr. Visade sig att det verkligen inte var det.
Traskar upp på akuten, blir insparkad på röntgen och ut kommer dom och säger att jag ska bli inlagd! För dom misstänker densfraktur.
Några roliga preparatdoser senare känner jag att jag har minskad rörelseförmåga och känsel i höger arm och ben. Intressant!


Akuten rond 1, ej ännu borta på morfin.

Onsdag 4/8:
Vaknar upp på avdelningen i Uppehållsrummet. Har valt att ligga nere på golvet för sängen är på tok för mjuk. Är dock tvungen att förklara mig för sjuksyrrorna varje gång det kommer in en ny och puttar på mig med en förvånad blick där dom undrar om jag har ramlat ut ur sängen.
Inte fick jag sova här någonting heller, men jag fick 2 timmar iallafall! Det läskiga var att ha någon som följde med in på toa hela tiden, och dushade mig oxå.
Den utlovade MR röntgen blir inte av och jag blir hemsparkad, halv förlamat och kan inte röra på mig. Dock efter 15 timar utan mat, vatten och riktigt toabesök blev jag tvungen att åka in igen och kom inte ut förrns 2 dar senare.



Min sovplats




Våga vägra sjukhusdress, rosa mjukisoverall ska de vara!


Min bästa vän..


Första gången jag blir sond-vattnad via armvecket. Jätteläskigt!
Torsdag 5/8
Skulle ha åkt till amsterdam med min vän idag. Fan.
Vaknar dock upp av en trevlig syn klockan 7 på morgonen. Sveriges snyggaste manliga sjuksköterska står och pillar med en nål i mitt armveck..någonting gott iallafall..  dessvärre vaknade jag bara när dom skulle ge mig smärtstillande eller försöka mata mig.

Vaknade vid medvetande igen av MR-röntgen som jag fick göra denna gång o den lät så här:
"DUNK SKRAAAAAK FRÄÄÄÄS KITT KITT KITT KITT KITT!!!"

Fredag 6/8
Hade tydligen inga allvarliga fel. Hårdare nervskakning med möjligtvis en liten spricka mellan 2 och 3 kotan. Typ densfraktur/skada vad jag uppfattade det som.Men han vågade inte säga något.
Ont som fan, mycket mediciner, får skjuts hem av min tränare, tar mycket mera mediciner innan jag drar och jobbar på festivalen. Något som jag dock ångrade när jag kom hem. För smärtan var outhärdligt. Men det fick mig att tänka på annat än att jag inte får träna.
Det tog hårt att inte få va med på träningen på minst en månad nu när jag hade sådant flyt. framförallt inte få tävla i Augusti som jag hade fått se fram emot hela sommaren.
Hellre vara glad och ha jätte ont, än att vara ledsen och ha mindre ont för smärtan blir mer om du är i psykiskt dåligt skick.


2010.08.10 Middag



Tog en bunt shampinjoner, lök, kokkosmjölk, och lite krossade tomater + peppar o sallt där jag rörde i ihop till en gegga.
Sen delade jag 3 paprikor och fyllde dessa. Ovanpå lade jag ost och sedan pizza krydda. Bumb in i micron tills osten har smält o vips..Middag!

Ägentligen ska det in i ugnen men har man ingen ugn så går de lika bra med micron. Huvudsaken osten har smällt.. :)

2010.08.06

Morsning i stugan.
I tisdags gick min nacke sönder, slutade med akuten och sjukan i 3 dagar.



Kom hem idag. Ska skriva några fina inlägg om min tid där inne. För det var en klass för sig den avdelningen. Mycket lustiga saker.
För tillfället är min kropp full med väldigt roliga saker genom injektioner i både skinkan och armvecket.

Men än så länge..ska jag ut och röra lite på mig. Tar med mig hela apoteket av roliga piller jag fick mot värken..

Soo long..

2010.08.03 Taggad på fejjan

Kännde att jag måste dela med mig av årets roligaste facebook-tagg på mig..





"så gick det för vår gruppchef efter att kursen var slut..."

En av "mina" soldater som var i min grupp taggade mig med denna bild och ovanstående text, för er bloggläsare som inte vet det är jag född i Ryssland..

Over and out //Björnen

2010.08.02 Lyckligare än lyckligast

Inte bloggat på flera dagar nu. Ber om ursäkt för det. Men det kommer kanske bli ett blogginlägg var tredje dag typ. Samt nu på torsdag far jag iväg utomlands oxå och är åter på Söndag..

Men nu till det roliga ..
Stannade kvar en sväng efter BJJ träningen för de gick igenom höstens schema.
Till min oändligt stora glädje... *trumvirvel*.. så kommer det att bli nybörjarträningar i MMA på klubben!!!!!!!!
Jag bokstavligen dansade hem hela vägen hem ifrån träningen. Tidigare har man varit tvungen att tränat minst en termin BJJ samt Thai. Men inte nu tydligen. Vilket gjorde min dag.

Jag ska prova några gånger, gillar jag det, så sätter vi ribban högt och blir den nya Gina Carano.. innan jag är på den nivån så lär hon har pensionerats.. ;)
Gillar jag inte det, ja då är det bara att fortsätta med BJJ och SW.



Hon är anledningen till varför jag fick upp ögonen för MMA..såg en match för evigheter sedan då hon gick upp mot Leticia Pestova.. :o) Tror de var 2006 eller 2007..


RSS 2.0