2010.07.29




Bearhug from above! :D

Foto: Alejandro Trejos Sanschez

2010.07.28


Middagen i kombination med proteinpulver jag fick idag. :D
med ett glas cola zero bredvid.

Tog beslutet att vila idag ifrån träning efter en armbåge höger sida som gjorde fortfarande ont, därav bloggbrist..
Bättre en dag för mkt än en dag för lite där rastlösheten blir ett faktum, dagen tillbringades med mat och flera rullar film där bland att Sherlock Holmes fanns med. Nu avslutas dagen med allas våran MacGyver. ;)

Så fort jag får tillstånd att lägga upp så ska ni få se lite fina bilder ifrån träningen i Måndags. ;)






2010.07.27 Dagens BJJ träning

Det går frammåt iallafall. :) som sagt..för varje misstag du gör blir du en erfarenhet rikare, börjar lära mig vart jag inte ska sätta händerna.
Känner mig mördbultad som shyklingen just nu, och vågen visade 75 kg prick! Hurra!.. fast det kan ha lite med att göra att jag fick köra en middagsnödlösning efter min shyklinginsident.. bestående av en nutrilett (sådana där bantningsgrejer bestående av pulver med olika smaker som jordgubb o choklad)

3 saker jag måste jobba på för att utvecklas ytterligare frammåt är:
Balansen
Uttålligheten (sista halvtimmen varje gång känner jag att jag börjar krepera)... phew!
Benstyrkan. Benmusklerna existerar bara inte..

Här ska ni vad jag skulle döda för just nu..det är denna Gi.. den är bara såååååå jag. ;) Eller?
Dessvärre ingen tävlingsgi men skulle funkar o träna i.

KammoGin kommer ifrån jabb.se och kostar 1890 kronor.

2010.07.27 Middag: Misshandlad kyckling

Dagnes middag gick...inte alls..

Jag skulle för första gången i mitt liv tillreda en kyckling..har man varit varit vegetarian + vegan i flera sekel så sitter man där tillslut på arslet och vet inte hur man gör när de väl kommer till kritan.

vad jag har sett förut så lagar man kycklingar i ugnen.
Och jag äger ingen ugn, så jag kokade den, för del lär väl vara samma sak antar jag?
Planen var en kycklingsallad med mozarella och solrosfröm och lite annat smått och gått som soltorkade tomater. Folk säger ju att kyckling smakar precis som quornfilé. 

Efter en halvtimme har jag lyckats pillat bort det där som man ska äta.
Där stog jag och kollade på mitt kadaver på köksbänken.
Kokade djurliket, och smakade på den tillagade djurkroppen. och aldrig smakat något så vidrigare i hela mitt liv.

Jag sprang sedan bort till ängen, och bröt mig in i hagen där getterna residerar, för att stjäla deras mat. Maskrosor och klöver har aldrig smakat så gott som det gjorde idag.

Hädanefter har jag lärt mig att jag ska hålla mig till mitt kaninfoder och knapra på mina legymer. Så vidare inte någon tillämpar principen "det hon inte vet lider hon inte vad" när dom ska bjuda mig på middag, för då gör det inget.

Bara jag slipper vara närvarande vid tillagning av dom jordiska kvarlevorna. 



 


2010.07.27 Bilder



Bjuder på en fin liten nörderibild i brist på roliga ämnen att blogga om, på gruppen i Skövde. Motorn ovanför tillhör en CV9040c och väger *piiip*.


Fler vybilder ifrån SK61.



¨
Gruppen inne i Herkules..
Fr. vänster: Draken, Grodan, Hinken, Nilsson, liggandes ner: Gruppchefen Björnen (moi).

2010.07.27 Frukost


Jag köpte den här för att smaka.
Och kolla om den smakar likadant som den hemma i "back in the hoods".. Körde en skol med denna och solrosfrön till frukost.
Smaken var långt ifrån, men den påminde iallafall.
Tur att man har en riktig rysk matvaruaffär i Uppsala, där man kan springa o köpa svamparna iallafall. Undrar hur det går att frakta mjölkprodukter där ifrån.. hmmm.. 


2010.07.26 Inlärningssvårigheter är inget att leka med.


Så här ser en träningsmärkning ut;)..Blåmärkerna var färre idag när jag hade dräkt på mig.

Kvällen till ära gick träningen jättebra, och det var inte alls jobbigt psykiskt, och jag har fått tag på en BJJ-dräkt.
Det gör mycket när någon kan skratta åt ens tröghet istället för att sucka och ha den här minen "jag-hoppas-vi-byter-partner-snart-minen". För det har hänt ett otaliga gånger och då blir hela träningen jobbig, och värdelös eftersom man inte lärt sig ngnting. 
Fick börja passet med Mr. Norrbotten som visade mig snällt och pedagogiskt dom nya teknikerna som tränaren gick igenom, eftersom vi kör två och två när vi ska gå igenom någon ny teknik, alla vet ju hur lugna och snälla norrlänningar är. Det gjorde jättemycket för hur jag skulle känna för resten av passet och faktist få ut någonting och lära mig något.

Sen så fick jag även höra att jag började utvecklas i min tekniska färdighet, så det var skönt att höra att det går frammåt och inte bakåt, även om jag åker på en hel del stryk..;)
Den personen som sade det har samma problem inom ämnet som jag kommer nämna i nedanstående inlägg, och det har betytt ganska mycket att jag har någon terra med frågor från någon som förstår hur det är att försöka anpassa sig i en grupp. Och det har väl haft en liten betydelse till att jag faktist vågat fortsätta gå på träningarna. För man vet att man inte är ensam som "dumskalle" på träningspassen.

För en som inte har inlärningssvårigheter och dysleksi är det svårt att veta hur en med dessa problem känner sig, och det kan lätt bli missförstånd om inte gruppen/omgivningen vet om det, särskilt om man sitter i en undervisningsmiljö som till exempel i skolan eller på träningar.
Tyvärr är problemet taget med väldigt lätta händer, eftersom det är en vanligt "handikapp", då det är fler med lättare dysleksi än vad det finns dom med de grövre problemen. Men för en med de grövre svårigheterna kan de oftast bli problem. Oftast har man fått höra "Ja men de har jag oxå, och jag har klarat mig bra så därför gör du det oxå".
Men det folk inte förstår att problemen skiljer sig oerhört från individ till individ. Två personer med grövre dyslexi kan ha tränat upp sina minnen helt olika för att på bästa sätt tillägna sig informationen som dom anser passar bäst för dom, en kan lära sig genom att kolla på bilder, medans den andra måste upprepa saken 1000 gånger för att detta ska kunna fastna i huvudet. Framförallt yttrar sig dysleksi på olika vis, och har inte enbart med skrivsvårigheter att göra!!! Det som händer är att när dom väl hittar en passion som dom brinner för, då lägger man det till 120 procent på att man ska lyckas.

Man känner sig oerhört dum, eftersom det tar längre tid för en att förstå, och man får ofta uppfattningen från andra människor att man är ointresserad eftersom man har svårt att hålla fokus under längre stunder, och man har kort närminne.
Jag vet inte hur många gånger jag har fått skäll av lärare för att när dom säger "Anna, vad sa jag nyss om Columbus resa till amerika? DU MÅSTE KONCENTRERA DIG! Annars kan du lika gärna gå hem" Eller något i stil med det.

Kontentat av det hela innebär att man undviker gärna större sällskap som vanliga sportträningar, eller där man måste arbeta i grupp. Idrottslektioner har alltid varit en jävligt svårt ämne för mig.
En med dessa problem blir oftast självständig och jobbar bra som individ, men så fort de kommer till en gruppövning blir det genast problem.
Jag till exempel, undviker alla träningsläger. Istället satsar jag på att skaffa mig ekonomi till att fixa privatträning där det är bara jag plus en tränare som går igenom teknikerna. Detta för att kunna på bästa sätt få in mig information och utvecklas själv.

Jag fick reda på mina problem så sent som hösten 2009, och det har betytt oändligt mycket att kunna få reda på det även om det tog oerhört hårt att få reda på det så pass sent, då det hade kunnat förhindra mycket.
Men så fort man fick reda på problemet så lär man sig redan då att tänka i andra banor, och man kan lära sig att skämta om att man är "dum i huvudet" till en annan nivå som gör det lättare.
Även om man inte hunnit lära sig hantera det ännu som gör att man kan "fungera i systemet felfritt". För det kan ta flera år.  

Nu känndes de som om det blev ett väldigt känsloinlägg här, men det jag vill säga med detta inlägg är att ni inte ska ta det med allt för "lätta händer" när någon säger att den har dysleksi, fråga istället saker om hur den skulle vilja göra för att tillägna sig denna informationen. Jag ber inte er, jag vädjar åt alla dyslektiker/folk med ADHD eller ADD eller någon annan form av nevrologiskt handikapp.
Det är både svårt och pinsamt att sitta och kunna förklara att man inte kan fokusera när man faktist vill det, och försöker för många vet inte vad det innebär tråtts att handikappet e så pass vanligt. Så därför skrev jag detta inlägg för att kunna sprida kunskap ifrån egna perspektiv och erfarenheter.
Om ni ser någon som är ofokuserad  så hjälp den personen istället för att skälla på den. Framförallt säg absolut inte, "försök att konsentrera dig", för det förvärrar det hela bara. 
Gårdet att göra den här läxan på något annat sätt?
Går det att vi går lite åt sidan ifrån den ordinarie träningen och går igenom det där och att du får enbart köra på den här tekniken istället för 70 tusen saker samtidigt i samma tempo som dom andra? Osv osv..

http://user.tninet.se/~fxg297r/skola_inlarningssvarigheter.htm  <--- bra länk för er som känner att ni vill nörda ner lite eller få en bättre förståelse för neurosjukdomar.

over and out från "dumskallen"

2010.07.26 Stöd våra trupper

I valtider måste vi skapa lite debatt..



Foto: Magnus Wennman, Aftonbladet

 

I februari iår dödades två svenska soldater nere i Afghanistan, och det är totalt 4 st som har stupat i strid under den tid som Svergie haft sina fredsfrämjande insatser där nere.
Nu ifrågasätter dom svenska partierna om Sverige ska dra in sina styrkor med tanke på att säkerheten har försämrats avsevärt där nere.

Den svensk/finska campen, Camp Northern Light ligger i den norra delen av Afghanistan, i staden Mazar e Sharif. Där har det varit förhållandevis lugnt fram tills i Februari då den svenska styrkan understödde de afghanska trupperna i en operation, som ledde fram till att 70 kg narkotika beslagtogs. (Något som Aftonbladet bland annat inte lägger fokus på heller)
Det kan ha varit en faktor som hade inverkan på händelserna som kom att leda till de svenska officerarnas död, bara ett par veckor senare.

Men varför ska vi låta dom svenska trupperna vara kvar i Afghanistan om det riskerar så många svenskars liv? Svaret är ganska enkelt - För att det gör skillnad, även om små. Den vanligaste missuppfattningen från Sveriges sida är att dom svenska trupperna ska verka med biståndsarbete, men så är inte fallet. Det är viktigt att skilja på bistånd och militära insatser. Der är bistondsorganisationen Sida som har till uppgift att göra det, tillsammans med den svenska organisationen Svenska Afghanistankommittén.
Dom svenska trupperna har till uppgift att understödja den Afghanska militären med utbildning, tills dess att de kan klara sig själva och ansvara för landets säkerhet.

Skillnaden sedan 2001 i Afghanistans utveckling till ett demokratiskt land, är att bland annat ha kvinnor fått komma in i den offentliga sektorn, och även fått utbildas till poliser. Flickor får numer även gå i skolan i vessa delar av landet, tack vare att de militära insatserna har fört de talibanska krigsherrarna på flykt, samt ökat förtroende för de styrande "guvenörerna" i de olika provinserna.

Än en gång är det viktigt att poängetera att dom militära insatserna som finns i Afghanistan inte har i huvudsyfte att arbeta med bistånd, även om det till vess del är nödvändigt för att skapa en god relation med lokalbefolkningen.

Här hemma i Sverige är vi inte vana vid att förlora soldater. Vi ser oss som neutrala och har inte befattat oss med krig på evigheter. Det är kanske därför som det, efter att svenskarna stupade. uppstått ett jävla ramaskri i media och skapat en stor debatt ibland den svenska befolkningen.

Dock är våra svenska soldater väl medvetna om vilka risker de kan komma att utsättas för. Ett militärt yrke innebär en vis risk för sitt liv, och är man inte väl medveten om detta har man ingenting i Försvarsmakten att göra.
Våra svenska soldater är villiga att ge sina liv för en annan person, för något de tror på, och med den mentaliteten förtjänar de all respekt och allt stöd dom kan få.

och bara för det...

STÖD VÅRA SVENSKA TRUPPER I UTLANDSTJÄNST!


2010.07.26 Frukost


2010.07.26


För varje misstag du gör blir du en erfarenhet rikare...

Jag bjuder på en bild som var ett stort men ack så viktigt misstag. Det handlar nämnligen om när de kommer till frågan "tänk för fan inte, bara gör det!".


Jag har varken stulit flygplanet, eller lånat det utan lov. Men det är jag som kör den.


2010.07.26

TV vinklar väldigt väl saker och ting, och man vet att det är långt ifrån den realistiska biten egentligen där nere. Men den här dokumentären är ändå bra tycker jag.
Lägg extra fokus på del 4. Och den afganska unga kvinnan där.


2010.07.25 Vikt

Woho! Vågen visade 75.4 kg igår. Jippie! Ett framsteg.

Observera att jag är inte ute efter att smal-banta ner mig, utan göra av med allt överflödigt underhudsfett. Dvs. omplacera lite muskler.

2010.07.25 Vad vill du? Vad är du beredd att satsa?

Satt och reflekterade över en grej. Det var det här med drömmar igen som jag skulle blogga om förut, som jag aldrig gjorde.

Förrigår var jag och nattvandrade som sjukvårdare i city, och det händer minst 3 gånger per gång att jag frågan vad är det som får mig att springa runt och plåstra om fulla människor mitt i natten, utan att jag får betalt? Och en till fråga som kom upp, festar ni aldrig som oss andra?
Min kollega svarade Ja, på den frågan, men jag sade nej det gör jag faktist inte. Men däremot lade jag ingen större vikt på ordet aldrig, för det händer 2-3 gånger per år med mitt alkoholdrickande. även om man nu kan benämna mig som en nykterist utan stämpel. Det är vad man prioriterar.

Har du en dröm som du vill uppnå? Vill du tjäna din första miljon? Vad är du beredd att satsa för din miljon som du kommer att tjäna in? Du kan inte äta en bit av kakan och förvänta dig att du ska få behålla hela. Vill man någonting verkligen jätte mycket, så fixar man det.

Kolla mitt föregående inlägg kring mig och badvaktsprovet. Jag mådde jävligt dåligt för alla kallsupar, och klårvatten jag fick i mig, men det är ingenting jämfört med att bli strypt på mattan i träningslokalen på en vanlig BJJ träning och spy inför en massa folk jag inte känner. Eller att stå ute i 12 timmar i snökaos och minus 20 och plåstra om folk. Jag förnedrar mig själv jättegärna fram tills jag vet att jag fixar det. Lär dig att se målet med skygglappar för dina egna spärrar. Ingen bryr sig så länge du kämpar hårt och ligger där vid sidan av utslagen som en klubbad säl.

Jag ska berätta hur jag satsar kring mina drömmar, och vad jag har fått offra. Vi börjar med BJJ/SW/Kampsporten:

Det var inte alls tanken om att jag skulle bli så fast i denna sport. Utan från första början var de tänkt att de skulle vara en komplettering till min fruktansvärt tråkiga gymträning så att jag skulle fixa försvarets fustester. Men ptja...tji fick den. och så satt jag där och tjacka instruktionsvideos med tekniker snabbare än jag han säja Demian Maias.

Hur blir man en bra idrottare? Svår fråga då jag inte haft någon elitkarriär med mig i bagaget, men däremot har jag expreminterat lite olika grejor som har gett resultat för mig. Det behöver inte betyda att det kan ge resultat för någon annan.

Röker du , eller snusar du? - Sluta med det omedelbums. Kolla på de stora sportstjärnorna..hur många utav dom nyttjar nikotin? Jag slutade i Juni 2010 efter 6 års snusande. Inget mer snack om saken, nikotinet krymper blodkärlen, och de gör att det blir sämmre blod o syretillförsel i kroppen som resulterar i att du orkar mindre, oavett vilken fysisk aktivitet du än håller på med. 
Vill du inte sluta helt? Ja men sluta i 2 månader så kan du känna av skillnaden,känner du ingen skillnad i din träning ja visst, då kan du börja igen om du känner för det. .
Du kan inte heller säga att du ska sluta bara för att du har sagt det.
Du måste känna att du är totalt jävla urless att du vill dränka snusdosan/ciggen i bensin och antända för att sedan kasta den långt åt hellevette ut genom fönstret. Det är inte förrns då det fungerar. Eller känner att du vill tända på dom som slänger äckelsnusar i taket på vissa byggnader.. och vill inte skämmas för att tillhöra "den gemenskapen av snuskon"....

Du har asdålig kondis och vågar inte släpa dig till en prova på träning eftersom du är rädd att alla ska skratta: Berätta det för din tränare om att du vill prova på den här sporten, men din kondis är asdålig och att kanske inte orkar lika mycket som någon annan. Förstår han/hon inte, ja vad gör du där? En klubb är byggd på gemenskap, och har man inte ödmjukheten om att förstå en annan individ som ansvarig tränare, ja då förlorar man snabbt mycket på det. Din tränare ska vara till för dig att hjälpa dig och utvecklas i din träning i ditt eget tempo.
Efter träningen, ställ så mycket frågor du kan om träningen, om du känner att du har några för att lära dig ännu mera.

Du har inte råd att träna: vanligt fenomen i detta land faktist, särskilt bland studenter. Ännu en gång. Kommunikation är A och O i allting! Man ska inte skämmas för att ställa frågor, för inga frågor är för dumma. Det är bara dumma svar som finns, som de där ordspråket lyder. Kolla om du har möjlighet att dela upp betalningen i två delar kanske för teminsavgiften.
Träningskläder kostar ja visst, kolla om du kan söka jobb på en affär där dom säljer träningskläder o deala dig till att du kan skippa lön i pengar och få kläder i utbyte så att du kan träna.

Lika gäller gymkortet.. kolla omd u har möjlighet att söka jobb på gymmet du vill träna på..eller iallafall praktisera lite..lite gratisarbete lönar sig i slutändan..oavsett om du inte får jobb..kan du iallafall fråga om du kan få hjälpa till lite i receptionen bara för att lära dig lite mer om hälsa.

Mycket saker begränsar folk i detta land. Det gäller att inte sticka ut mer än någon annan, eller vara bättre än någon annan i Sverige, iallafall enligt svennebanan-mentaliteten. Sköt ditt så sköter jag mitt. Tyvärr är det så. Vill du vara med i min klubb o bryta tränden?

Jag vet själv med mig om hur det kan vara jävligt svårt att få ekonomin att gå ihop.
De där med alkohol. Folk tycker du är en tråkig människa när du lägger dina pengar på sockerdricka istället för en jägerredbull. Är det värt att hänga med sådana här personer? Väg upp "energisugare" versus din dröm. Många elitidrottare dricker inte, eller väldigt lite alkohol.

Smink och kläder är ju vääääldigt många tjejers favvosyssla. Har man smink på sig, och snygga kläder så får man snygga killar. Brukar det vara.
Men kolla hur många utav dessa "stormodesnyggotjejer" är nyttiga till någonting annat än att stå o se fina ut? Möjligtvis att knulla med. Men i slutändan kostar dom bara pengar killar.... Jag själv skulle inte vilja ha en sådan flickvän.
Fråga dig själv, hur viktigt är det för dig att ha en snubbe/tant än så länge, när du har viktigare för dig som att satsa på din karriär? Kärleken dyker upp med tiden, och vem vet, kanske på vägen när du tar siktet mot ditt drömmål.
Jag själv var sminkberoende och utseendefixerad fram tills jag lade upp hur jag skulle nå mina mål. Jag tycker det är fortfarande svinigt kul med smink, men jag har just nu viktigare saker att lägga mina pengar på. och satsa på skolan oxå. Sminka mig kan jag göra när de är fest.
Jag vill ha någon som tycker om mig för den jag är, som älskar mig och min person samt min drivkraft, drömmar, mål, tankar, värderingar. Ingen ytlig jävel som vill ha mig för mitt utseende.
Tjejer, erkänn att det finaste en kille kan säga till er en kväll är när han bokstavligen tvingar er att gå utan smink?

Fråga dig själv när du blir bra på någonting, vill du glänsa eller vill du lära ut? Vad har du mest nytta av?

Samt de viktigaste som min vän sade igår.

Ingen kommer ihåg en fegis, men man kommer inte ihåg alla vinnare heller, bara dom som kämpat väl.






2010.07.25



Att vakna 14.00 är ju bättre än gårdagens 17.30. Nu ska vi vända på dygnet lite. Ovanstående är dagens frukost/brunch/eftermiddagsfika, eller hur man nu än veljer att se på saken. :) Youghurten ska vara med solrosfrön.

2010.07.24 Bada

"Om du inte klarar av att komma förbi dina psykiska spärrar med vattnet, så kan du glömma allt vad Afghanistan, din militära karriär och jägartjänst heter."....

Det fick jag höra från en utav mina närmaste vänner, och då tog det hus i hellevette inombord på mig.
Ingen säger åt mig vad jag klarar av, och inte klarar av. Särskilt inte om ämnet gäller min militära karriär, framförallt inte en som är min vän.

En kvart senare står jag iklädd i bikini på badhuset, och sitter i bubbelpolen inne på damernas avdelning och tvingar ner huvudet med öppna ögon. Satan vad det sved. ytterligare 10 minuter senare är jag i den stora poolen och pressar ner mitt huvud i de jävla äckelvattnet och försöker tvinga mig själv att se under vatten, jag ser inte ett skit.

Jag ska förklara lite nermare vad ovanstående gäller.

Mitt dröm-extrajobb (förutom som ordningsvakt då) är som badvakt. Jag bor 10 minuter gångväg i från badanläggningen här i Uppsala och det har figurerat som mitt andra hem sedan jag flyttade till Uppsala. Det är även där jag tränar på gymmet. För det måste man klara av vissa fysiska tester.

I vintras lämnade jag mitt CV i receptionen strax innan stängningsdags på kvällen vid 21 tiden. Dagen efter vid lunchtid ringer personalchefen och undrar när jag kan komma och göra badvakts provet.jag blir så glad när han ringer, för hur ofta är de en chef ringer dagen efter man har lämnat in en ansökning?

jag gör provet, och misslyckas, igen, och igen, och ännu en gång till. 

Svåraste biten var att dyka ner så långt och inte se någonting.

Nu i sommar så var jag där igen, fast i sjukvårds-uppdrag när dom spelade in Postkodskampen på badhuset, och badvakterna känner igen mig väl vid de här laget.
Så sade en utav att dom söker folk till hösten igen. Jag går dit en dag till badhuset och provar försöka göra badvaktsprovet för mig själv, men kännde att det inte gick.
Det är bland annat grejor som att hoppa ner ifrån treans trampolin, utan glasögon och hämta upp dockan. Det blir totalt 8 meter. Framförallt när man aldrig har kollat under vatten utan simglasögon. sen att hämta fem ringar på 5 meters djup och bara ta 5 andetag mellan varje..det är inte så enkelt som de låter.

När jag väl kommer till badhuset idag efter att min vän hade fått mig på krigsstigen där när jag gett mig fan på att ingen säger vad jag kan och inte kan, så fixar jag av att hämta ringjävlarna på djupet i egen tempo, samt hämta dockan ifrån 5 meter.. tack vare min väns ord, som även sved lite mer i hjärtat än ögonen..

Just nu ser jag ut som om jag tagit mängder med krakk för mina ögon är så rödsvullna av allt jävla klår..

Så nu vet ni att INGEN BRÅKAR MED MIG OM MIN MILITÄRA KARRIÄR! Och det firar vi denna lördag med cashewnötter och cola zero.

Är ni vän till någon som vill verkligen klara av någonting. Så hittar ni dennes svaga punkt. Så är saken biff.



2010.07.24

Huaaa!
Somnade 07 kanske imorse, vaknade 17.30. Tog ett tag för mig att ta mig hem ifrån stan, är livrädd att gå hem själv vid den tiden så jag håller mig till dom stora vägarna vilket gör att det tar lite tid. Jag gjorde ett tappert försök att ragga åt mig blåljustaxi. Det gick nästan, innan dom fick larm.

Gårdagens träning:
Uppvärming: 10 min crosstrainer
Hårdkörning: Trappmaskin. Styrka/Hastighet: 2-4-8-10-8-4-2, ca 5 minuter på varje.
Herrejiiiiiisus, vad den jäveln var jobbig. Första gången jag körde på den, och den känndes skönt i benen.

Insåg sedan att efter veckans träningar måste jag lägga lite fokus på styrka i ben, mage och armar.

Har nu insett varför många tar med sig böcker, eller bärbara DVD-spelare (!) och sätter på dom här maskinerna. Fruktansvärt tråkiga. Själv trampade jag och kollade på dokumentär på youtuben via iPhonen.

Följ min blogg med bloglovin

2010.07.23 Middag


Okej riktigt så där snygg såg inte min linssoppa ut men god var den.

Middagen idag blev linssoppa. Och jag syndade med en brödbit + ost. Fy mig! Ioförsig var det surdegsbröd. Men det känns i magen. :( Dock behövde jag de där kolhydraterna för nattens gångmarch med sjukvårdsberedskapen. :)


Linssoppa de easey way a.la Anna-som-hatar-att-laga-mat-vägen.

3 dl vatten
1 grönsaksbuljontärning
1 dl linser gröna eller röda, beroende på smaksak, personligen tycker jag de smakar likadant.
salt + peppar
vitlöksklyfta (om du har en vitlöstpress)



2010.07.23 Gymmet



Nu beger vi oss till gymmet och övar upp flåset lite. :) Motivationsträningströja på! Check! (gammal tröja som jag fick av en kompis, den var med på Liberamissionen LA01)


2010.07.23

Jippi!
Ny design. lite bättre än den andra, men jag är missanpassad när de gäller html skills och photoshop. Den som känner sig manad med för mkt fritid och vill ta sig an en utmaning kan ju kontakta mig.


2010.07.23

WOW! Genomsnittsbesöksantalet på 3 dagar ligger på 40st / dag. Shit vad kul! och då har jag bara haft bloggen i 3 dagar. :O blir bara fler o fler varje dag. :D det är inte farligt att kommentera heller.

Det gick väl så där med o söka extrajobb idag. Fick dels inte tag på någon skrivare och sen så somnade man så grisigt sent på grund av den höga luftfuktigheten. Äckligt varmt, kallt, blött var det. :(

Hade planerat världens superfrukost, men igår lyckades jag göra en tabbe och tappa bort min honungsmelon jag köpte. Vet inte om den fick fötter och smet på Ica eller om den hoppade av en hållplats tidigare än mig på bussen.


Hade han behagad o stannat så hade jag ätit upp halva delen av honom till fruskot idag tillsammans med keso och jordgubbar, men så blev inte fallet.

Idag till brunsch blev det gårdagens salladsrester med Fun light. Middagen ska bestå av linssopa. :D *Nam nam...*

Eftersom det inte blev några eftermiddagsjobbsökningar så står närmast på schemat träning. På gymmet. Måste passa på nu innan gymkortet går snart ut. Simma + Cardio på trappmaskinen (heter den så?)

Efter middagen blir det till att "sova middag". För sen kommer dom nattliga aktiviteterna. Bara för att jag siktar mot att bli ett fysmonster, betyder det inte att jag tränar tjugofyratimmar om dygnet. Jag har en annan passion i livet och det är sjukvård och människor. Så inatt finns jag som plåstermänniska i City fram tills morgonen. ;)


Paparazzikollega som fångade mig på bild under Prinsessbrölloppet. ;))


2010.07.22 Dagens träning

Dagens BJJ träning.

20 minuter innan träningen slutar kryper jag av från mattan och rekar närmaste sopkorg, där gräver jag ner huvudet och blir liggandes resten av träningen. Inga spyor i lokalen, men vatten-kräkningar. Dom riktiga spyorna kom på hemvägen. Ska jag sluta träna? Nej, en känsla av lyckorus spreds igenom mig när jag släpade mig hem helt utmattad.

För första gången nådde jag ett klimax med träningen, där jag var så sjukt utmattad både psykisk och fysiskt..men ändå så lycklig.
Kan ha lite med att göra att jag inte är van att få så många strypgräpp runt halsen som killarna kände att de var roligt att göra.

Men ändå kände jag att när jag hade nått det där klimaxen av utmattning, bara ville träna mera för det blev bara ännu mer roligare.

Innan träningen kännde jag inget sug alls, har rätt mkt att tänka på i övrigt. På bussen satt jag och loopade Ruslanas låt "Wild Dances" för att peppa upp mig lite så jag orkade träna. Och det fungerar för mig.
På bussen slöt jag ögonen, och drömde hur jag skulle gå upp i en MMA match och dängde alla. '
Jag lyssnade på låten, och fick upp samma bilder som Rocky och Eye of the tiger. Introt i Ruslanas låt är när jag marscherar in till alla applåder med den klassiska boxarmorgonrocken dom har på sig innan dom går in i ringen, och självklart är den rosa med en fet Hello-Kitty logga på baksidan. Sen dänger jag min motståndare och visualiserar mig om hur min motståndare ligger ner på golvet medans dommaren tar tag i min hand och riktar den uppåt som säger att jag har vunnit.
Tycker du det är löjligt att dagdrömma så där? Javisst, du får tycka det, men ännu en gång "You have to think big, to be big", tänk på det..
Och det hjälpte mig att köra 120 procent på träningen idag, som resulterade i att jag låg med huvudet nere i en sopkorg.

VÅGA DRÖMMA! OCH TÄNK STORT!


Har nu petat i mig lite proteiner bestående iform av turkisk joghurt. Så nu ska jag dusha och sen lägga mig och kolla på lite videoklipp med tekniker jag alltid failar på.

Så nu ställer vi in siktet mot Finland, och deffningen jag gör nu.


2010.07.22 Mat



Mellis: Näve kashewnötter

Strax innan middagen: WNC Sport Ripped Caps Prestation och Fettförbränning
<-- hittade på halva priset hos Budo Fitness idag när jag var ner dit o köpte ett nytt tandskydd.


Middag: Ovanstånde bild, Sallad gjord på advokado, kashewnötter, äpple, sallad, solrosfrön, mozarella + turkisk joghurt toppat med honung + jordgubbar.

 

 


2010.07.22 del 3



Är detta mina drömmar? Kanske..kanske inte..

Vad är dina drömmar?
Kan du uppnå dom?
Om inte, vad är det som hindrar dig?
Kan du göra något åt saken?
Finns det något likvärdigt du kan göra istället?
Har du tillåtelse att drömma?
Vågar du drömma?

Reflekterade lite över att det är väldigt svårt att drömma i detta mellanmjölksland. I andra kulturer blir man hyllade för drömmar som till exempel om man vill bli läkare men bor i själva verket i en skolåda ute på en soptipp.

Mitt favoritmotto är: You gotta think big, to be big!!

Reflektera över era drömmar.. så bloggar jag om detta ikväll..


2010.07.22 - del 2


Grupp 5, med mig som gruppshef i spetsen ;)

Jag kommer att slänga upp lite bilder ifrån mina tider som periodvis hobbymilitär. Bilderna som ni kommer få se är ifrån Skövde samt Såtenäs i sommras. :) Bilden ovan är inför våran första morgonvisitation.

Ett av dom manliga befälen var 150 cm, vilket killarna noterade väldigt snabbt, som resulterade i en fight om överslafarna. Det är tur att karln hade tillräkligt med självdistans, så vi kunde inte låta bli att ha honom som måltavla för våra skämt i dom jobbiga stunder, men det är även citat som han kläckt ur sig samt från hans befälskollegor om honom.

Visitation i tälten när vi ligger i fält:
Befälet går runt och kollar, stannar upp och står raklång medans dom andra står hukade för att inte slå i skallen i tälttaket. "Den kortaste personen avviker ifrån tältet" och gör en höger-vänster-om.

Morgonvisitation på killarna: 
Befälet går runt och kollar underslafarna på sängarna, stannar till framför en soldat för skåpvisitation och kollar in i skåpet, åter på soldaten, kollar upp på sängen. "ja jag antar att ni alla ser över mig".



2010.07.22

Frukost, eller brunsch som man nu säger det.

Tyvärr en jävligt tråkig variant av frukost.
Flytande Arlas Lättyoghurt + Kaffe med laktosfri mjölk + Lättsockrad jouise ala Euroshåpper.

Snart börjar jag skolan igen, och min mage är inte helt förtjust i matsalstiderna. 10.30-11.30. Och skoldagarna börjar vid 9 tiden.
Jag hoppas dom har försökt att göra någonting åt till det denna termin. Men gnälla ska man inte ändå, med tanke på matkvalitén vi får.
Skolan hyr in sig på Lunchresturangen Energikällan, som är en företagslunchresturang. majoriteten från vattenfall, men alla sorters arbetsmänniskor hittar dit (till och med blålysen av alla dess slag till oss flickors stora glädje).
Vi har lyxen om att få äta buffé som är lagat ifrån grunden, så det är allt mellan egen ihopplocks sallad, till fläskkarée, oxfile osv. Vi får alltid välja och vraka mellan 3 olika maträtter.

Så det blir back to basics med flytande lätt frukost igen.



2010.07.21

Vikt: 76,9 kg
armar: 27,5 cm
mage/midja: 87cm
lår: 55 cm
vader: 41 cm
bröst: 91 cm

Mat:
Frukost/brunch: 2 ägg, 1 glas youghurt, 1 glas laktosfri mjölk
Middag: sallad med mozarella, äpple, cashewnötter, olivolja + salladsmix, ruccola.

Allmänt:
Lyckades dra på mig en sjuhellvetes nackspärr kännde jag när jag vaknade. Men började känna av att ngt inte stämde till med nacken mot slutet på träningen, fick väl en smäll antar jag. Så har mest varit stilla idag. Högsta aktivitetet har varit att gått lös med dammsugaren, men på 18 kvm blir det inte så mkt städa. ;P
Så nu ska rastlösheten brännas av genom en promenix i stabbyskogen.. =)


Var hälsad!

Hej!
Mitt namn är Anna men jag kallas Björnen, och är en 19 åring som bor i Uppsala.
På dagarna studerar jag på el-programmet, och på kvällarna tränar jag brasiliansk ju jutsu, och submission wrestling.

Den här bloggen är till för att hålla igång min motivation kring min träning.

Jag har en stark målsättning och det är att kunna få tjänstgöra i försvarsmakten som jägare och det krävs en enorm stark motivation och vinnarskalle för det, och detta är lite vad denna blogg är till för, att motivera mig.
Här ska jag dokumentera mina träningsresultat, min kosthållning, och även kunna vara en öppen kanal där jag kan få ta emot tips ifrån människor som har mer erfarenhet av träning än vad jag har, eftersom jag inte alls har någon idrottskarriär sedan barnsben.

För att ni ska förstå grunden till min målsättning så har ni en liten bakgrund kring varför jag började intressera mig så mycket för träning så sent i min ålder.¨
När jag mönstrade i Januari 2010 gick det inte helt som jag hade tänkt mig. Jag hade fått chansen att göra praktik på försvaret i Enköping och blev helt fast besluten om att fullfölja min gamla flickdröm jag hade som liten, om att bli elitsoldat. Systemet bara passade mig som handen i handsken helt enkelt.
Jag hade tränat en hel del strax före men det blev jävligt monotomt att lyfta vikter och springa samma löpband i flera månader, allt för att förbereda mig på den dagen jag har väntat på i hela mitt liv. Jag klarade fystesterna och blev godkänd som soldat, men inte för dom tjänster jag ville ha.

När jag kom till psykologen på mönstringskontoret blev jag helt ställd. Tjejen som var före mig kom ut gråtandes, killen efter var jävligt arg.

Man kan säga att denna psykolog var grunden till att jag hittade motivationen ännu mera.
Tyvärr förstår jag inte hur denna människa kunde få arbeta där med tanke på att meningen som jag aldrig kommer glömma var "Inser du inte att du aldrig kommer att klara dig i Försvarsmakten? Du är dyslektiker med inlärlingssvårigheter, föräldralös och invandrare och dina betyg ifrån grundskolan är inte särskilt bra" (jag gick ut med IG i 11/16 ämnen från nian).

Tyvärr hade jag inga bevis på att kunna anmäla henne eftersom ord stod mot ord och det skulle dra igång en jävla process, så helt enkelt så får man bita i de jävla äpplet och vända motgång till framgång. Vilket jag har visat sig att "i am the master" på. Blod, svett, tårar och sjuhellevettes jävla massa extra timmar i skolbänken resulterade i MVG i 7/12 ämnen på ELprogrammet på mina betyg ifrån Vårterminen 2010.
Jag bytte gymnasieskola även i våras till en skola som var mindre med mycket mindre klasser, och det var tack vare att jag hade sådana underbara lärare som har hjälpt mig med mina extratimmar i skolan som motivationen kring mina studier ökade, och drömmen om försvarsmakten kom ett kliv närmare.

Varför jag började med BJJ och SW
Förutom skolbytet som ökade studiemotivationen, så ökade även träningsmotivationen efter mönstringsdagen, och nu började snön gå bort så nu kunde man börja springa utomhus. Men den monotoma träningsformen var så otroligt tråkig och jag kände min träningsmotivation gå neråt och det fick ju inte bara hända.
Jag har ju en framtid som soldat att tänka på!, Jag har inte bott så länge i den här stan så jag började leta för ljus och lykta efter någon rolig sport som jag inte lessnar på efter några lektioner.
Bara för att kombinera den tråkiga gymträningarna.
Jag har provat det mesta, fotboll, hockey, bandy, och alla svennebanansporter. Så tillslut kom jag att tänka på, att den enda sporter som jag hållt på med i mer än 2 år är judo och kungfu, men jag lessnade på de för jag tyckte det var ganska mesigt och inte gjorde tillräckligt ont, men ändå höll jag ut i 3 respektive 4 år. :P Inklusive en kort tävlingskarriär i judo, som resulterade i 2 silver och en brons.

Klubben
Men tillslut hittade jag en klubb. Dom hade både brasiliansk jujutsu, submission wrestling, thaiboxning och MMA.
Perfect för mig tänkte jag, för då kunde man variera sig mellan olika sporter utan att det blir långtråkigt.
En till viktig grej för mig som den klubben hade. Man fick börja tävla direkt som nybörjare..mycket viktigt.
För jag vet att man lär sig genom att träna med alla sorters människor, stora som små, och den här klubben hade the thing.
Jag provade två stycken gratis pass i slutet på Maj 2010.
och jag har aldrig haft så ont i hela kroppen och inte för den delen så innehellvettes många blåmärken någonsin, men jag heller aldrig haft så jävla roligt i mitt liv som jag har på träningarna.

Det finns bara en stor nackdel, och det är där dyslexin sätter sina spår och det kan vara rejält jobbigt ibland när det gäller bland människor som man inte känner. Det är nämligen att kunna ta information och instruktioner ifrån tränare. Den klassiska "jag-visar-sen-ska-du-ta-efter-utlärningsmetoden" Men folk får tro att jag är dum i huvudet tills dom lär känna mig.

Nu efter snart 2 månader är jag tokfast rejält, och jag satsar på min första tävling i Finland i slutet på augusti 2010. Då går jag upp i brasiliansk jujutsu. Men i slutendan hoppas jag även kunna gå upp i SW när jag är tillräckligt mogen för det.

Nu har jag lärt mig att går skolan bra, går träningarna bra, och allting hänger ihop med en jävla envishet som jag har. Men även den mest envisaste jävel kan falla tillbaka i hålet och inte vet vart man ska börja. Så därför är den här bloggen bra för mig att kunna blicka tillbaka för att se mina spår som jag en gång var på, och hitta tillbaka till stigen som jag sprang vilse ifrån.

P.s Jag må skriva bra i bloggen, men för att notera så tog det här inlegget 3,5 timme o skriva tillsammans med rättstvaning. d.s


RSS 2.0