2010.09.27 Äppelmoshuvudet

Hela huvudet har tagit samma konsestens av äppelmos för tillfället, för timtalls nötande på den jävla upplysningstiden. Klockan är snart 02.00 och jag sitter uppe med pluggandet fortfarande.

Självklart ska jag ha MVG i den här jävla kursen, vilket innebär timtals timmar framför datorn med rejäla ordbajserier för att få dom där jävla bokstäverna på betygspappret.
Samtidigt frågar jag mig själv varför jag utstätter mig för detta lidande, har man inte pengar att vara ute och supa bort dom eller lägga dom på idrottsaktivitet får man sitta hemma och trycka, när man sitter hemma och trycker kan man lika gärna lägga energin på skolarbetet för man vet ju ändå att man inte har råd att dra på bio.

Ett stort problem är att min lärare inte riktigt tar mina dysleksi och ADD problem på allvar, eller det gör ingen i huvudtaget. Ändå tror han att jag ska klara av detta.

Jag levererar skitbra och perfekta slutprodukter, men inte en käft kan någonsin förstå hur många tårar och hur mycket timmtals slit det ligger bakom en perfekta slutprodukten.
Jag ska börja leverera dåliga produkter istället så kan någon idiot förstå någonting nångång.

Så där..nu fick jag bittra av mig lite. ;-)


2010.09.26 Hård konkurrens!



Det är beeeeeenhård konkurrans om utbildningsplatserna. Det lär ju innebära att Försvarsmakten har ett ökat stöd också ifrån svenska folket.
Antagningarna till den nya utbildningen kommer ske på nästan samma sak när de gäller mönstringen. Så då vet man ju vad man ska träna på, vilket är bra. :)

Nu får man helt enkelt bara träna hårdare, bli starkare, och vara lite bättre än alla andra för att klara detta och bli en utav dom där 900 sedan i framtiden när man väl går ut skolan.

2010.09.22 My new best friend



Here is my new best friend! 270 spänn på Intersport, mycket bra att ha när man bor i en stad utan nå som helst vättiga löparspår. Blir skitsvårt att mäta distansen om man inte bara vill springa raksträcka på asfallt.
Jag provade den igår genom att marschträna i 6 km. :) Den visade bra resultat. Visar steg, distans och tid hur länge man sprungit. Thats good shit.

Visar sig inte bli något kampsportande för mig denna höst då jag piper iväg till Svalbard och kan inte punga ut 1200 lax för en månads träning.
Skolan beslöt sig för att vilja skicka iväg mig tidigare då de skedde vissa missöden på min praktikplats som gjorde att jag måste sluta där. Då hoppas jag dom skickar iväg mig längre oxå!
Jag kom gråtandes ifrån min praktikplats igår vid lunch, som slutade med ett möte med några lärare och vice rektorn. Berättar mer om det sen i ett annat inlägg, men det är den eviga kampen om att vara bokstavsbarn.

Nu återstår de, jag har "lite" ont i halsen. Ska jag ut o löpa eller ej?
Har legat sjuk i över en veckas tid, som går i cykler, då jag likt förbannat ska ändå tvinga mig ta mig till skolan. Hmmm.. Eller ska jag fortsätta gnälla över min hals och fortsätta pluggandet, men innan jag sätter mig igen, gå o köpa glass så att ja kan göra milkshake?

Sitter och tröcklar med 1700 talet och upplysningstiden.
Har nu senaste kvarten suttit och funderat på hur jag ska enklast förklara frågan i Svenska B "Vad är det för lektion i experimentell fysik som magister pangloss ger kammarjungfrun?"
Jag tror jag fick en killes hjärna, för jag kan inte riktigt ordbajsa på ett finare sätt. Så svaret blev "Experimentell fysik är ett finare ord för det vi i modern tid kallar Biologi - sex och samlevnad. Enda skillnaden är att man i nutid inte knullar med sina lärare som i en del av undervisningen"...

over and out

2010.09.20



Vi får helt enkelt vara glada över att det inte är så här när det är val. Men vem vet, en dag kanske.

2010.09.17

Sjuk! Igen! Fuck och Damn it! Vaknade upp med ett krax nu, fy sjutton.

Idag går det ju inte! För elevrådet (som jag är ordförande i), ska ha styrelseutbildning och då måste man vara pigg och alert!
En snubbe från SECO ska komma och utbilda oss. Sveriges Elevråds Central Organisation, långt ord!
Ska bli spännande att de vad han har att erbjuda oss.

Dagen till ära har jag massa olika projektplaner jag ska skriva ihop till olika organ som ville samarbeta med mig, sen ska jag ringa företaget och en massa....åh justeja..rösta idag är en bra ide oxå.




2010.09.17 Skyddsmässan

Heeeelt GALET!

Imorse halv åtta hade jag ett snabbt möte med en kille på facket. Vet inte ricktigt vad han har för position annat än att han jobbar med ungdomsfrågor med Unga Elektriker på SEF (Svenska Elektrikerförbundet).
Dom var intresserade av ett samarbete med mig. Jag snackar fortfarande om projektarbetet "Boken"! Shit vad bra! Så nu ska jag skriva en projektplan för dom som dom ska ta med i ett möte nästa vecka om dom vill backa upp mig. Win-Win för dom. Om jag syns mycket i media och har både LO och SEF med mig i ryggen, så vågar andra tjejer smyga sig in i branschen. Good good!

Bra sak nummer två, jag fick skjuts i bil till Skyddsmässan i Älvsjö. Efter morgonmötet med facket pep jag direkt till skolan för att skriva ut mig biljett för att sedan direkt pipa till Stockholm. Så kommer en låslärare fram och säger att dom ska åka dit, så de var smidigt och bra. :D.
Jag blev positivt överraskad för iår. Jag nätvärkade så inne åt hellsike så de bara gick, så jag tror jag bara har en hel mässkasse med enbart visitkort för användbara kontakter i framtiden.
Allt inom skydd o säkerhet var delaktig på mässan. :) Jag häckade mycket bland elektroniska säkerhetssystem, och diverse roliga elektronikgrejor.
Pratade med en reprensentat från EIO (elektriska installatörsorganisationen) idag på mässan, som blev jätteglad över min story kring Svalbard och mina mål på det. Hoppas hoppas hoppas att jag kommer få en artikel i Elinstallatören. Branschens STORA tidning så att säga.


Inga Oakleys eller ESS, men de duger att jobba i. Dessa fick jag på mässan, ifrån en grej som säljer kläder till oss även i Röda Korstet. Dom "råkade" ramla ner i min påse enligt monter-försäljaren.

Hela den häktiska fartfyllda Stockholmsdagen avslutades med att bli bjuden på sushi på stan, och en fika på kaknästornet..aaaaaaah! Tar av mig hatten för "Krigarn" åt kvällen!


Stockholm by dålig Iphonekamera..Men utsikten klockan 19 00 på kvällen var oslagbar.

Vill hyra en våning på kaknästornet för min 20 års fest till våren...men kan man ta inträde för det? Är det snålt? Tänk om ingen kommer? Det kostar typ 2000 per timme om man är typ 10-50 pers..o billigare om man är flera!

Jag har inga bra minnen av min födelsedag eftersom min mamma begravdes dagen innan min 18 års dag, något som skulle va min viktigaste födelsedag, så jag vill se nya tag när jag fyller jämt och får bland annat söka min efterlängtade ordningsvaktsutbildning, och hade jag konsumerat alkohol som en normal jämnårig så hade jag sett fram emot systemet. Men jag gör ju inte det..
Men ordningsvaktsutbildningen..betyder grymt mycket och väger så oändligt mycket mera än systembolaget!

Blir det svårt för folk att ta sig hem då på kvällen?


2010.09.13 Projektarbetet del 2

Jag har under kvällen:
Bokat tid med en reprensentat för facket för elektrikerna för att presentera min bokidé, och slängt iväg ett JÄÄÄÄÄÄÄTTElångt mail till äventyraren Ola Skinnarmo.

En bit på väg med projektet iallafall..

och även skapat en egen kategori här på bloggen angående projektarbetet och dess utveckling.


Nä nu ska jag sova..på riktigt.

2010.09.13 Projektarbete del 1

You gotta think big, to be big!


Hej alla!
Long time no seen. Helgen har varit hektisk och jag har knappt såvit någonting. Men brinner man för saker så vet man att man håller på tills man stupar. Nu till lite andra saker..

Saker som är klara: Rektorn har i princip sagt ja till min Svalbardresa. Hon behöver bara en budget för hur mycket pengar hon måste skaka loss från huvudkontoret.
Så nu är vi mitt i planeringsfasen. Kul!

Idag presenterade jag bokidéen för min svenskalärare, och vi satt och brainstormade rejält. Kommentaren som han fäller när även rektorn sitter med är:
"hade det varit vilken annan elev som helst hade jag sagt stopp och belägg, lugn i stormen. Men Anna är tillräckligt galen för att detta ska gå iland"...

Rektorn älskade idéen, och läraren gillade den oxå. Boken kommer även att användas i marknadsföringssyfte för skolan inom koncernen, och dessto fler vägar där jag kan få åka och föreläsa om boken dessto bättre.

Alla som går i gymnasiet har ett projektarbete på 100 poäng som man gör i trean.
Och ni som känner mig, vet att jag inte har några gränser.
Säger man saker som "Du får göra exakt vad du vill i ditt projektarbete, bara fantasin sätter gränserna", och även saker som "Du får vara exakt vad du vill", så kan det sluta huuuur och var som helst.
Vanliga barn på elprogrammet har gjort saker som dragit elkablar genom ett nybyggt hus, eller gjort ett dockskåp med el i ..jag ska göra en bok om hur det är att vara som elektrikerlärling i nordpolen, där det är förbannat kallt och jävligt mörkt året om.

Så jag och min lärare satt och diskuterade saker som vilken marknad har boken, i vilket syfte kan den användas, hur mycket pengar jag behöver, vilka sponsorer kan jag samarbeta med osv osv osv.
För största problemet är hur jag ska kunna få ihop till en kamera som håller i de klimatet.

Har kollat på en kamera och den gick loss på nästan 11000 inkl. objektiv. Så om jag samarbetar med många sponsorer så kan det gå. Men då ska jag försöka generera tillbaka i något vettigt med sponsorerna. Det kan vara allt från föreläsningar med facket, till en grej som heter Unga Elektriker osv osv.

Min tanke med boken är att kunna inspirera min generation till att go nuts med idéer och försöka följa mottot "You gotta think big, to be big!". För tyvärr är det så att många unga inte vågar tänka "beyond the lines".

Jag var in till affären Fjällskog som jag är stammis på, och frågade lite om vilka jag kan kontakta.
Nästa steg är att kontakta äventyrargalningar som faktist har skrivit böcker, jag ska försöka få tag på Mattias Klum eller Ola Skinnarmo som kan försöka hjälpa mig lite på traven med tips och idéer.
Deras hemsidor är www.mattiasklum.com och www.skinnarmo.com

I slutet på boken kommer jag ha en "Tack till -sida/sidor".
Jag efterlyser även hjärtesjälar som vill vara med och bidra till mitt projektarbete går iland.
Jag kommer behöva köpa lite extrakläder som riktiga ullsockor och ull-underställ till resan, samt ett par rejäla fodrade skor som håller för det klimatet. Som student kan detta vara lite dyrt. Givetvis kommer jag att köpa alla mina kläder på affären Fjällskog (www.fjallskog.se).
Ni som vill bidra till en driven, ung kvinna som vill förverkliga sina drömmar, och även  ser detta som en möjlighet till större äventyr får hemskt gärna köpa ett presentkort på Fjällskog. Kom ihåg att varje liten räknas och betyder hemskt mycket!!! Inget presentkortsbellop är för litet.
Ni kommer givetvis få stå med på tack-sidan på boken. Har ni egna idéer om hur ni vill bli genererade tillbaka genom att sponsra mig så lägg fram dom till mig så ska vi komma på en lösning som passar alla. :D




Kvällen kommer att gå åt till att skicka mail, och skriva projektplaner. Vad passar inte bättre då än en chookladkaka och gott te ifrån Te-hörnan!!!!


2010.09.11 Frukost



Detta känns så "I am a muscleman"-frukost. Kessella med lättsockrade koktailfrukter (Dom hade bara björnbär på willys! What!) Testar en ny frukost nu innan min första dag på extrajobbet... Jag är sååååå nervös.

Honestly..jag är djupt besviken på svensk kesella/kvarg. Känns så fabricerat. Det är första gången jag äter svensk kesella för annars har mina smaklökar fått i sig äkta vara ifrån hemma ifrån Ryssland. Landet där basfödan är uppbyggd på majonäs och kvargprodukter.

Så nää..skiten går ju självklart att äta, men är man uppväxt med riktig vara så känns det inget wow..dock gick det att äta.

Kanske därför ryssar är så stora, eftersom dom petar i sig rysk mat som är baserat på den här typen av produkten efter träningen.....hmmmmm..


2010.09.11 Ska jag göra en bok/häfte?

Ja det är klart. Eller nästan. Men Svalbard blev det iallafall. Vi ska bara rycka i trådar hur/när/var jag ska åka, bo, sova, ta mig dit. Sen är saken biff.

Ska jag göra en bok om min resa där uppe?
Jag har ju trotts allt ett projektarbete som jag inte vet vad/hur/när jag ska göra det.
Då kom jag på en fenomenala idéen om att göra en enklare bok som mitt projektarbete.
Men då måste jag försöka deala med någon elektronikaffär om att sponsra mig med en vettig kamera. Det går inte att åka till Nordpolen utan en bra kamera!

Och då kom genast nästa fråga, om jag ska ha någon som ger mig en hel kamera så måste boken nå ut till en bredare läsarkrets än just min skola. För det blir ju sponsor avtal som kamerasponsorn måste ha utbyte av.
Hur vinklar jag storyn i boken att den ska passa en bredare läsarkrets så pass att jag kan skaffa en sponsor?
Vad vill ni läsa om?!

Kasta idéer till mig här, eller på fejsbook!
Någon som har kontakter i boksvängen?


Dagtid vinter i Longyearbyn.


Dagtid sommar i Longyearbyn.

2010.09.10 Panerad sparris


Kockis i matsalen gjorde någonting amazing idag. Panerad sparris. Det låter oroväckande man shit vad gått det var!
Jag hatar kött. Eller hatar o hatar, hamburgerkött tycker jag smakar URK fortfarande..
Nackdelen till lunchen idag var inge fullkornsbröd så de fick väl gå ändå..men rekommenderar sparrisen varm!

Nu lyssnar jag på youtubeklippet ni fick se (I am champion) och ska försöka tagga iväg mig till gymmet för lite rehab..


2010.09.09


Jag har organiserad oordning på mitt liv. På min tillvaro. I am the master of att jonglera bollar i luften, but I like it. Men ibland är det skönt att få utlopp för sina känslor, och ovanstående bild beskriver det ganska bra.





1.Jag har blivit Elevrådsordförande på min gymnasieskola..bara det är stort. För här är det ett seriöst elevråd som åker på SVEAS och SECOs utbildningar.. Båda två är organ som har hand om utbildningar för elevråd på nationell nivå. Jag vet att jag har en spännande tid framför mig att utvecklas som person, och äntligen få praktisera mina ledarskills. För något som jag brinner för är människor och ledarskap..


2.Jag håller på att få en utav mina stora drömmar uppfyllda, och det går inte att beskriva en sådan kännsla när man har gått och längtat i 10 år.. stay in touch för o höra mer om det.
Vågar inte säga så mycket mer om det ännu. Men det är mycket som ska fixas innan avresa, för jag ska åka bort och bli borta ett bra tag.
Har ni någonsin fått era drömmar uppfyllda helt plötsligt? Bara så där..?

3.Snaaaart ska jag börja träna igen på riktigt..för min nacke börjar bli normal igen. Amazing..och jag är lycklig. Var i lokalen förra veckan och verkligen saknade svettlukten som fräter in i näsborrarna när man träder in där..BUT I LIKE IT!


4. Första dagen på nya extrajobbet på lördag..jag är GAAALET nervös! Jag ska leda barngympa oxå, och jag kan inte rörelserna heller. Tänk om barnen hatar mig? Ännu en utmaning att bita tag i..


2010.09.08 Irland vs. Svalbard?



I skolan har vi får vi chansen att åka på utlandspraktik om vi vill..självklart ska jag ta den chansen.

Både Irland och Svalbard är lite gammla barndomsdrömmar så just nu står det mellan dom två länderna. (Okej, svalbard tillhör Norge, men ligger man så jävla långt upp på jordklotet man kan komma, och måste ske telefonkommunikationen via sattelit, ja då får man ta mig fan kallas eget land)
Ett annat drömland är Afghanistan, men mitt fina förslag var inte så väl mottaget hos skolledningen. Hehe. Jag har redan försökt.

En kille på klubben jobbar mycket i Irland så jag har nystat lite i trådar där, och sen har jag slängt iväg mail till alla el-firmor på Svalbard. (Dom är hela 2 stycken! Och belägna i Longyearbyen..haha)

Stay in touch för att se vad det blir!


2010.09.06



Wiiiieeee!!! Paket..eller ja..storshopping med en lärare.. Sen så får jag mitt elektrikerbälte för de va slut på sådana.

2010.09.06 God morgon

Whäk!
Vilket dilemma jag hade imorse, det är måndag morgon och jag sov över lite. Jag har planerat länge på att få in morgonrutinerna då jag upptäckte fascinationen med Stabbyspåret (ett år har jag bott här och jag har inte ens sprungit en enda gång förrns i sommras). Men nu jävlar. Jag var iallafall uppe vid 06.00. Men frågan är hur jag ska kompensera då jag jobbar i veckorna, eftersom jag måste gå upp 05 då..pallar jag en joggingtur vid 04.30????
Planen är att kunna runda ett varv mer varje vecka. Så denna vecka blir det 2 km. Nästa 4 km..osv osv..


Alternativen var: 
1. Komma försent till skolan en kvart efter ha sprungit dom där 2 km, men ioförsig så skulle ingen märka då jag har fri studietid idag. Bara det inte blir en vana.
2. Komma i tid till skolan, men slopa morgonrutinerna för hela tiden. Ungefär som jag har tänkt varje morgon, men inte lyckas släpa arslet ur förrns imorse.

Men nu...off to school.



We like the vy...!



Fårbäbisarna satt vid frukosten så jag vågade inte störa...

2010.09.06 MÖPeri på hög nivå!


Ooooh.. surfade in på min absolut favoritaffär i hela världen och hittade en ny favvoprodukt jag vill ha.

Likt HM och Gina Tricot är en modebloggares Haremnäste, så är denna butik det för mig.


Kolla på denna skönhet!
Man får ju orgasm av att bara se på dom! Det är nästan som att man är tvungen att åka till butiken i Stockholm för att känna lite på dom.
För bara "1450" kr så blir dom mina. Det är bara att börja spara kronorna! Suck.




Taget från terrang.se

OAKLEY SI Ballistic M-Frame 2.0OAKLEY SI Ballistic M-Frame 2.0
OAKLEY SI Ballistic M Frame 2.0 Strike

OAKLEY SI Ballistic M Frame 2.0 erbjuder ett gott ögonskydd och som brukligt med OAKLEY också en gediget cool design. Glasögonen överträffar Amerikansk ANSI Z87.1 industristandard för skydd mot splitter. Glasögonen möter också militär skyddsstandard MIL SPEC MIL-PRF 31013.

Linserna är tillverkade av ren plutonite®, ett patentskyddat material som erbjuder högsta möjliga optiska klarhet. Lins och båge är sammanlänkade med ett clip som medger extra säkerhet.

• Uppfyller ANSI Z87.1-2003
• Uppfyller MIL-PRF-31013 Vo Ballistikskyddskrav
• Linserna blockerar 100% UVA, UVB, UVC samt skadligt blått ljus
• Fullt kompatibel med PASGT, CVC och MICH hjälmar
• Fullt kompatibel med hjälmmonterad NVG
• Distorsionsfria linser
• Utökad synvinkel i övre och nedre delen av synfältet
• Mycket god komfort och passform
• Enkelt att byta linser


2010.09.05

Min kära vän bjussade mig på sushibuffé idag. Mycket uppskattat. Det bästa med att äta sushi är inte just själva sushin, det är misosoppan, eller i mitt fall, algerna. Vanligtvis ska man ta 1 sked alger, och 1 sked lök så att de fungerar som topping..men jag kör min egna variant.
Aldrig ställa fram en hel skål alger till mig för att plocka själv, för det blir inga alger kvar till resten. :P

I ryssland så säljer dom sånt här på burk. Fast då är de både tång och alger. Min mamma berättade att när andra barn åt godis, så satt jag med en gaffel och knaprade alger, för jag åt det bokstavligen som godis..
Har hört att det är riktg på A-vitamin iaf. :P


Mmmmmmmm....alger....*dreggel*. Detta ska föreställa misosoppan, men den ligger gömd längst nere på båtten.






2010.09.05 I am a champion



Hittade denna video på en blogg, och var bara tvungen o ladda upp den här oxå för att dela med mig!

Amerikanare är bra på många sätt, dom tränar hårt, har perfekt vinnarskalle och kör alltid gärnet. Något som vi skulle behöva se mer av här i Europa. Men ibland så saknar dom ödmjukheten som vi svenskar har för mycket av.
Varför tror ni jag älskar programmet Svenska Hollywoodfruar, Danska Hollywoodfruar och Norska Hollywood fruar?
Jo för att det är kvinnor som vågar och kan, och har aldrig tvekat en sekund att gå emot strömmen. Så jag blir bara jättepepp och glad varje gång jag kollar på dom.

Tänk om man hade lite mer sådan här ledarskap hos svenska tränare ibland. Det gäller alla sporter. Fotboll, innebandy osv!

Remeber: "No one can ever tell me who I am, and who I can be!"

Låten som är i bakgrunden till video heter The Kiss och är från filmen The Last Mohikans (stavning?).

2010.09.05 WHY GOD?!

http://www.jabb.se/epic-fighting-basic-m90-mma-shorts/2250-0


Foto: Jabb.se

EPIC FIGHTING: BASIC M90 MMA SHORTS 799 kr

WHY GOD, WHY...DO YOU DO THIS TO ME?!
Hur kan dom sälja dessa sjukt fula fighting-shorts. Förstår dom inte att de är de vidrigaste som finns när man ser sådana här?! Jag vill bara bränna upp dom.


Ni som inte är från den ironiska generationen...well.. BITE ME!


2010.09.04 Resultat

Resultat.

Yes..yeeeees....yeeeeeeeeas!
Jag toppade mitt löpresultat idag, sen hur min nacke mår, ja det är en annan historia . Men det var bara en testgrej *skyller ifrån sig*.
Jag tror dom missade H:et i min ADD utredning, för sitta still är ta mig fan jävligt svårt i slutändan efter 4 veckor på arslet.


1 km löpning tid - resultat. Mål: 4 min.

Januari 2010. 1 km = 12.32 min
Mars 2010 1 km = 10.50 min
Maj 2010 1 km = 10.03
Juli 2010 1 km = 9.30 min
September 1.km = 7.03  <---yeah baby!

mål: 1 km = 4 min ...

så nu ska vi bara orka hålla det i en mil så blir min värld skitbra.

2010.09.04 Lilla Augustpriset

Så där ja, nu har jag sparkat iväg en utav mina sjutusensjuhundrasjuttioelva debattartiklar till en grej som heter Lilla Augustpriset, som är en tävling för skrivglada barn mellan 16-20 år.


Gissa om vilket ämne jag har skrivit om..



Militära insatser i utlandet - Supriiise?!. Haha.
Wish me luck!

http://augustpriset.se/lilla-augustpriset






Foto: Hade jag vetat vart bilden kom ifrån hade jag länkat, men den verkar sirkulera väldigt fritt på nätet.

2010.09.04 Frukost


Dags att börja igen! WNC´s produkter är riktigt bra!

Det är fan i mig inte menskligt att vakna 06.30 på en lördagsmorgon när man inte är småbarnsförälder! 06.30 och jag var helt sjukt pigg i morse!!! Fy! Jag kan inte ens minnas när jag klev upp före 15 00 på en lördag eller söndag senast.
Men på något vis var det en skön shänsla att vakna så här tidigt. Dock försökte jag ligga och pressa till klockan 10.30 men det gick så där, så vid 09.00 var det nog.
Första helgen då jag inte jobbar nattetid för Röda Korset, eller på någon krog, eller jobbar någon annanstans nattetid.
Första helgen jag inte jobbar med Röda Korset på, eh....eeh..eeeeeeh.............några helger. Var nära att jag skulle jobbat som plåstermänniska på ett fäktningsevent i helgen men de fick inte tag på en till kollega så det blev inget. Tusan oxå.
Jag har en helt ledig helg utan någonting. Mysko. Jag måste trippelchecka min kalender.

Upp och studsa där jag kirrade iordning min fiberhavregrynsgröt. Har med mödan skrapat ihop några hundralappar så idag ska jag gå och köpa ett månadsgymkort så att jag kan börja med några rehabövningar för nacken innan den blir helt stel.
Detta som sjukgymnasten visade mig på sjukhuset. Men jag vill även kunna träna lite ben idag.
Egentligen skulle jag kunna gå sätta upp mig hos en sjukgymnast på landstinget och träna där, men jag litar verkligen inte på allt skit som är statligt eller kommunalt, iallafall när det gäller sjukhus och vården.
Och privata sjukgymnaster äter upp min plåbok till middag, med all dess innehåll. Så man får göra det besta av situationen.


Taget från Wikipedia.

"Kostfibrer är kolhydrater (med undantag för lignin som är kostfiber men ej kolhydrat) som inte kan brytas ned av tarmens enzymer och som därför når tjocktarmen utan att ge någon energi. Fibrer ger mättnadskänsla och underlättar tarmverksamheten genom att binda vätska vilket minskar risken för förstoppning och divertiklar (utbuktningar i tarmväggen). Kostfiber är bra för peristaltiken. Kostfibrer finns bland annat i vetekli, vetegroddar, linfrö, psylliumfrö, korn och vildris.

Gelbildande fibrer påverkar blodsockerhalten och därmed insulinnivåerna på ett positivt sätt och kan troligen minska risken för tjocktarmscancer. Gelbildande fibrer finns i frukt, bär, grönsaker, havre, råg, linser, bönor och ärtor.

Enligt de svenska näringsrekommendationerna bör en vuxen människas intag av kostfiber ligga mellan 25 och 35 gram per dag eller 3 gram kostfiber för varje megajoule (MJ) energi (1 MJ = 238 kcal). Enligt Nordiska Näringsrekommendationer (NNR) är övre gränsen för kostfiberintag 50g/dag, ett högre intag kan hämma tarmens absorption genom att binda näring och energi som följer med faeces."  Faeces är ett finare ord för bajs/avföring för den som inte visste det.


2010.09.- Första praktikveckan


Här håller jag på och pillar med en trappkoppling. ;) En trappkoppling är när man installerar två stycken strömbrytare(lampknappar tända/släcka) i ett rum. Då kan man släcka på ena sidan av rummet, och tända på den andra.

I veckan har jag helt glömt bort att tala om att jag har börjat gå ut på praktik!
Det är sååå roligt, men även sjukt jobbigt. Min handledare är arbetsledare på firman, så det blir lite åka bil oxå.
Jag sa från början, om att jag har svårt att förstå saker på grund av vissa inlärningssvårigheter, och det har visat sig väldigt väl i vissa lägen.
Särkilt som nu när vi är på ett större bygge och det låter KRAAAAAAAK...BOM BOM BOM...TZZZKK TZZZKK TZZKK samtidigt som han ska förklara, så det är underlättar inte min koncetration.
Men dom gångerna jag har varit extremt trögfattad har han inte heller blivit något arg vilket är extremt skönt.
Kommunikation är A och O.

Så nu är jag på "jobbet" 2 dagar i veckan. På måndag ska jag även få ut min verktygsväska + verktygsbälte ifrån skolan. :D  Så då får ni fina bilder på det.

2010.08.03 träääääning

OH YEAH!
Drog mig ut i löpspåret igen efter skadan. Knaprar fortfarande roliga piller men den här gånget gjorde det för första gången inte ont i nacken när jag sprang!

Haaaallelulija!

Idag har jag haft känslan av en produktiv dag. Riktigt skönt faktist. Nu har jag bara några missions kvar innan jag kan känna mig tillfredställd med livet. Ett utavd om är körkortet.
Blir så ledsen varje gång jag ska öppna körkortsboken för det är en massa krumeliurer kallad bokstäver som jag inte riktigt begriper. Men jag är ju superwoman så någonggång ska jag väl lyckas med det oxå.


2010.09.03

Hejhopp!
Jag dansar på moln! Jag blev vald som ordförande för elevrådet nu..
Detta är bra för mina ledarskapsegenskaper att öva, och även meriterande för Försvarsmakten enligt rekryteringsmänniskorna där..

Och även fått svar på att jag tar studenten nu i vår. Sen så återkommer jag och läser några kurser till hösten. För att jag kan gå kvar 1-5 månader..det vet man inte riktigt. Men jag kommer läsa 3 extra månader max.

Så skönt och få de överstökat.


RSS 2.0